AVANYA mineralfoundation

För ett tag sedan fick jag möjligheten att testa mineralmakeupmärket AVANYA. Ögonskuggan har jag inte hunnit testa ännu, men här hyllas den av Bjooti. Jag tänker istället ge mig i kast med att recensera deras foundation. Som en liten bakgrund så kan jag nämna att jag är en van användare av mineralmakeup. ID blev mitt val när jag provade ut vilket märke jag skulle ha, men jag har också blivit mejkad med Youngblood några ggr. Youngblood valdes bort eftersom jag tycker det är för täckande, och att det ger noll lyster till min hy.

Jag har använt AVANYAS foundation tillsammans med en kabukiborste. Jag upplever AVANYA som mindre täckande än ID, man får buffa lite mer och använda en aning mer av pudret för att få samma resultat. Men för mig är detta något positivt, det ger mig mer kontroll. Jag får också en riktigt fin lyster i hyn, en lyster som dessutom håller i sig tills jag sminkar av mig.

Till AVANYAS mineralmakeup finns diverse verktyg, kabukin, mineral powder brush och mineral camouflage. Kolla in produkterna närmare hos Softskin, där finns också prisuppgifter. Vill man ha ett skirare resultat kan man använda puder borsten, annars tycker jag att kabukin är att föredra när det gäller mineralmakeup. Camouflage penseln används när man vill täcka över blemmor eller röda partier kring näsvingarna etc. Är det första gången man testar mineralmakeup så ska man absolut investera i vettiga verktyg för det är a och o när det gäller resultatet man sen får. Men har man verktyg från ID t ex sen tidigare så finns det ingen anledning att köpa nya just till AVANYA eller tvärtom.

Förpackningarna skulle absolut kunna vara roligare, men i det här fallet ska man inte döma hunden efter håren. Jag gillar AVANYA skarpt! Och jag blev riktigt sugen på att testa det övriga sortimentet också. Förutom ögonskuggor och foundations finns det rouge, finishing powders, läppglans och shimmers.

LipGloss Bitch ger betyget: 4.5

Produkterna finns hos Softskin och kommer under april också att lanseras hos Accessora. Vill man hellre köpa AVANYA hos en hudsalong så kan Skönhetsbaren hjälpa er med info om vart närmaste återförsäljare finns.

4 Kommentarer
 1. Tia
  Tia says:

  Verkar ju super! Vilka verktyg rekommenderar du? (Från vilka märken etc) Är sugen att slå till efter den recensionen! Har inte testat mineralmake förut men det verkar ju toppen!

  Svara
 2. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  tia: jag använder IDs kabuki. Om det är första gången du ska testa mineralmejk så föreslår jag att du går till en hudsalong som säljer, de lär ut tekniken och provar ut nyans och så. Där kan du också känna på verktygen och se vad som passar dig bäst.

  ellen: men är det så dyrt egentligen? jag köper flytande foundations i denna prisklass och de håller inte hälften så länge. Det är klart att det blir en investering i början, men gillar man mineralmejk så blir det absolut billigare i längden eftersom det är så vansinnigt drygt. Prismässigt ligger avanya ett snäpp under ID.

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] ett tag sedan recenserade jag AVANYAS mineralfoundation, nu har turen kommit till ögonskuggorna från samma märke. Jag har testat AVANYA Mineral Eye […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.