Mystic Night

mysticnight1.jpg

Hur man fixar ett svart sotat öga är nog den teknik jag fått allra flest frågor om sen jag startade LipGloss Bitch. Nu tänkte jag visa er ett enkelt sätt att skapa en mörk och effektfull makeup som ser mer avancerad ut än vad den i själva verket är. När du lärt dig grundtekniken kan du variera den i det oändliga. Vi tar det steg för steg.

Detta behöver du:

1. En bred, platt och lätt rundad pensel i syntet. Jag använder Everyday Minerlas (EM) ögonskuggepensel.
2. En klassisk ögonskuggepensel i en fastare modell. Du bör välja pensel utifrån skuggan du ska använda, håren ska ha ”stuns” och plocka upp/släppa ifrån sig pigment på ett bra sätt. Jag kommer att använda EMs ögonskuggor och väljer därför Kicks nr 105 i mård.
3. En ”blender” är en mjukare ofta fluffig pensel som du använder till att sudda skuggorna och mjuka upp skarvar. MAC nr 217 är min personliga favorit.
4. En mindre ögonskuggepensel av fast sort för detaljer. Vi ska använda den fuktad. Även här väljer jag en pensel i mård från Kicks, nr 102.
5. Svart vattenfast kajalpenna/liner. Jag använder Lancômes Le Crayon Khôl.
6. Svart/mörk eyeliner i gel- eller krämform. Jag har valt MAD Minerals Black Cherry.
7. En ljus highlighter eller basskugga. Välj det du tycker passar bäst till din huvudskugga. Jag använder EMs Rare Silk som är väldigt neutral.
8. En snygg huvudskugga, gärna en skimrig variant. Jag är helt förälskad i EMs Mystic Night.

Jag grundar med Urban Decays ögonskuggeprimer på hela ögonlocket, låter torka någon minut och pudrar lätt över. Jag lägger också löst puder som en stopper under ögat för att smidigt kunna borsta bort ev nedfall när jag är klar.

mysticnight2.jpg

Innan du börjar är det smart att förbereda lite. Lägg fram dina verktyg och skuggor så du har dem lättillgängliga, det behöver gå undan lite mellan basen och huvudskuggan. Om du använder en lös skugga så skaka ut en liten mängd i locket så är du klar att bara köra.

Använda den platta penseln för att applicera eyelinern som en bas över hela den rörliga delen av ögonlocket. Dabba/stöppla på ett jämnt lager.

mysticnight3.jpg

Tänk på att du också här väljer den form skuggan kommer att ha. Vänd penseln och dutta lätt med kanten av den eyeliner in i övre fransraden. Försök att komma så nära som möjligt, men jobba inte för länge – linern ska inte hinna torka helt innan ögonskuggan appliceras.

mysticnight4.jpg

Stöppla/tryck fast huvudskuggan i din eyelinerbas med pensel nr 2. Sudda ut lite skugga strax utanför basen också så du får en snygg övergång.

mysticnight5.jpg

Fukta din detaljpensel och jobba in lite ögonskugga. Applicera längs den nedre fransraden. Jag drar ut linjen en bit i yttre ögonvrån, du väljer själv den form du vill ha på din skugga.

mysticnight6.jpg

Applicera den ljusa skuggan längs brynbenet med din blender och sudda skarvarna. Om huvudskuggan ser ljusare/mattare ut när du är klar så är det bara att lägga på lite mer av den.

mysticnight7.jpg

Lägg en svart penna innanför den nedre fransraden. Här kan du passa på att ”rätta till” missade fält, fortsätt med pennan hela vägen runt och fyll i eventuella glipor. Måla fransarna med valfri svart mascara.

mysticnight8.jpg

Borsta bort din stopper och ev pigment som kommit på villovägar, klart!

18 Kommentarer
 1. Emma P
  Emma P says:

  Jättesnyggt! Bra med en tutorial till sotade ögon! Jag brukar använda sminkans men ska definitivt testa denna också för att få lite ombyte. Du har dessutom övertygat mig om att jag absolut måste beställa mystic night nästa gång jag handlar från EM…

  Svara
 2. Jean
  Jean says:

  Väldigt trevligt med vettiga förklaringar hur man gör vissa saker. Jag gissar mig jämt till vad jag tror kan bli bra…och det, blir det ju som bekant inte alltid.

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] kritiseras i NY Times, här hemma skakar vi mest på huvudet. Jag sportar rosa läppar och bjussar på en tutorial på en av mina favoritögonmakeuper. Jag recenserar “mirakelkrämen” som äntligen […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.