Recension: Dag- och nattkräm från Robanda

robanda_dagnatt.jpg

Jag har använt och nogsamt testat hudvården från Robanda i ganska exakt 6 veckor, nu är det dags för recension av deras dag- och nattkräm.

Multi-Therapy Moisturizer (199kr) beskrivs som en lätt dagkräm som kombinerar retinol, spf 25, ALA och flera naturliga växtextrakt som t ex grönt te och aloe vera. För min blandhy har denna kräm varit lite för tung de flesta dagar. När jag började använda Multi-Therapy så verkade den helt suverän, men jag gick troligen igenom en torrare fas då – nu när min hy är mer som ”den brukar” så är den här krämen för fet. 

Multi-Therapy Moisturizer känns väldigt lätt och sval vid applicering, men den går ändå inte riktigt in ordentligt i min hud och det gör att den inte fungerar särskilt bra som makeupunderlag heller. Jag märker dock att den skyddar väldigt bra mot datorhettan som jag gärna får framåt eftermiddagarna på jobbet. Jag kommer att använda krämen de dagar jag känner mig torr, jag tror också att den kan funka bra vintertid då min hy rent allmänt kräver mer. Men som daglig hudvård just nu passar inte det här mig riktigt.

LipGloss Bitch ger betyget: 3

Oxygen Boost Night Therapy (269kr) beskrivs som en nattkräm som ökar cellernas syreupptagningsförmåga, återfuktar och balanserar huden. Den här krämen är så mysig så jag riktigt längtar efter att få smörja in mig till natten. Vid första testet blev jag nästan rädd när jag kände hur maffigt krämig den var, det här kan liksom aldrig gå vägen. Men den är verkligen bara alldeles underbar, konsistensen är fluffigt vispad om ni förstår hur jag menar – glider på som en marängsmet på huden, men den smälter ändå snabbt in i huden utan att lämna nån fet hinna efter sig. Många nattkrämer har en tendens att få min hy att kännas fet när jag vaknar på morgonen, men med Oxygen Boost blir jag bara len och mjuk som en babyrumpa. En vinnare i min bok!

LipGloss Bitch ger betyget: 5

tips11.jpg

9 Kommentarer
 1. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  Ofta blir man ju så himla besviken om man har köpt en kräm som visar sig vara lite för fet för ens ansikte, särskilt om den har kostat en slant. Då kan det vara bra att påminna sig om att en ansiktskräm med spf faktiskt ofta kan funka som handkräm och i dekolltaget också :)

  Svara
 2. Molly
  Molly says:

  Jag har också använt de här två krämerna, men bara i en vecka hittills. Jag har också blandhy, men jag tycker inte att dagkrämen är för kraftig, tvärtom gör den min hud riktigt persikomjuk och det stramar ingenstans som det gärna gör på mig om jag har en för klen kräm. Den här gillar jag!

  Däremot tycker jag att nattkrämen inte riktigt ger mig vad jag behöver, den sugs liksom upp av huden och sen vill jag ha nåt mer! Men visst är den härlig i konsistensen och om jag smörjer en gång till när den första omgången gått in i huden, är den OK.

  Men det är kanske lite för tidigt att säga hur krämerna påverkar huden efter bara en vecka. Det här är första gången jag provar s k cosmeceuticals. Hur tycker du att Robanda är jämfört med andra såna märken, om du har provat några?

  Svara
 3. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  Molly: då har du säker lite torrare hud än vad jag har, blandhy är ett vitt begrepp och himlans svår att komma tillrätta med tycker jag.
  Jo, det stämmer nog att man får ge det lite tid innan man ser exakt hur en hudvårdsprodukt fungerar. Jag brukar testa minst en månad om jag inte direkt märker av att det här är nåt som absolut inte funkar, om jag reagerar med massa finnar eller utslag t ex.
  Jag kan inte säga att jag jämför cosmeceuticals som grupp, det finns egentligen ingen standard för det utan det är bara ett begrepp som vem som helst i princip kan sätta på sina produkter.

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Bitch recenserade dag- och nattkräm från Robanda – ett märke som det pratas ganska mycket om just […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.