Frosted Sparkle – The Body Shop vintern 2009

tbs5

I augusti skrev jag om den kommande vinter/holiday kollektionen från The Body Shop (kolla in det inlägget för fler snygga promobilder), då hade bara bilderna släppts och utifrån dem tolkade jag innehållet. Under presseventet fick jag tillfälle att se produkterna live, byta ett par ord med makeupartisten Chase Aston och klämma och känna lite på glammet som bjuds i Frosted Sparkle. Så visst kostar vi på oss ett inlägg till i ämnet!

Sätt färg på vintern! Säsongens makeup är en samling praktfulla nyanser som kompletteras av sockersött skimmer och förföriskt glimmer. Det blir lätt att göra vintern lite festligare med Frosted Sparkle, 2009 års vintermakeup från The Body Shop. Spännande format och konsistenser ger en makeup som ser lyxig ut, känns fantastisk och doftar utsökt.

 

tbs6

I kollektionen ingår:

Eye & Cheek Palette (295kr) – 01 svalt i lila och silver, 02 vamt i plommon och choklad

Define & Sparkle Mascara and Eyeliner (225kr) – 01 Silver, 02 Black

Iced Body Powder (275kr) – 01 Apricot

Sparkle Rollerball (140kr) – 01 Silver

Shimmer Gloss (175kr) – 01 Iced Sparkle, 02 Iced Candy

Komplettera med Colourglide Lip Colour (155kr) i t ex 54 Pastel Rose.

tbs7

Som alltid är det innehållet som räknas, men inte är det fel när förpackningarna pryder sin plats också. Frosted Sparkle har fått svartmönstrade silverförpackningar som jag tycker är ursnygga!

Det visade sig att jag hade tolkat mascara och eyeliner duon lite tokigt när jag först såg bilderna. Jag trodde att det handlade om en vanlig mascara i ena änden och en glittrande eyeliner i den andra. Eyelinern är visserligen skimrande, men det där riktigt holografiskt sprakande ska vi ha på fransarna. Tanken är att man ska toppa sin ordinare mascara med lite av Define & Sparkle för att få en riktigt glammig look.

tbs8

Vi fick också tillfälle att kika närmare på nyheter i sortimentet som inte tillhör just den här kollektionen, som två primers – Skin Primer Mattify It och Skin Primer Moisturise It. Man tänker sig kanske oftast en primer som något som ska matta ner och hålla makeupen fräsch hela dagen, men är man torr så kan det snarare vara fukt som behövs för att få en bra grund att applicera på.

Och kolla in den här läckra mascaran, Super Volume Mascara i knallblått. Effekten blir inte vansinnig på fransarna utan det känns hyfsat diskret ändå. Ögonvitan ser klarare ut vilket ger ett piggt och fräscht intryck. Fegar man lite så kan man grunda med en svart mascara och bara ta lite av den blåa längst ut på franstipparna.

In English:

Some of you might have read my post about the upcoming winter collection from The Body Shop in august. I didn´t have all the information but I wanted to show you the promotion pictures. Now that I know more about the products I wanted to do another post and tell you all about it!

Frosted Sparkle is a fun and pretty collection with lots of glimmer and shine. TBS describes the look for winter as intense, powerful and seductive. Check out more pictures here!

Eye & Cheek Palette01 a cool palette in purple and silver, 02 a warm palette in plum and chocolate

Define & Sparkle Mascara and Eyeliner – 01 Silver, 02 Black

Iced Body Powder01 Apricot

Sparkle Rollerball01 Silver

Shimmer Gloss01 Iced Sparkle, 02 Iced Candy

10 Kommentarer
 1. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  emmy: visst är det kul att de bygger ut

  tina: ajdå, jag fick den svarta i min goodiebag. Men den ska vi nog kunna visa upp lite närmare :)

  Svara
 2. Ninni
  Ninni says:

  Grymt roligt att läsa ditt härliga inlägg! Jag är nyfiken på deras nya primers och även på att få återuppleva de nygamla produkterna. Bananschampoot var ju min gamla favorit och även dewberry. Minns att jag även gillade den där rengöringsgelen som kommer. Kort sagt – de har verkligen valt rätt grejor att återlansera!

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] loock har jag lagt MUS Muffin på inre delen av ögonlocket. Eyelinern är TBS Eyeliner från duon Define & Sparkle. Och så försöker jag vänja mig vid Cliniques senaste mascara, High Length […]

 2. […] The Body Shop Shimmer Gloss i 01 Iced Sparkle från kommande vinterkollektionen Frosted Sparkle. […]

 3. […] Muse’s friend Helena from LipGloss Bitch has the deets on The Body Shop Holiday Collection for 2009 which is entitled Frosted […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *