Recension: Fine Liner Eye Stylo

isa_fineliner

2010 kommer jag aktivt att välja recensioner framför andra inlägg i de perioder jag inte hinner att blogga om allt jag skulle vilja. Det innebär t ex att ni kommer att få se fler “typiska 3:or” på LipGloss Bitch framöver. Jag hinner naturligtvis inte med att recensera allt och det har tidigare inneburit att jag valt bort produkter som är just “ok” till fördel för hyllningar och sågningar. Jag sticker inte under stol med att det är roligare att blogga när man får feedback i form av kommentarer och mail, och det får man i större utsträckning vid tydliga omdömen som bra eller dåligt. Men samtidigt så ger bristen på omdömet “helt ok” en missvisande bild av vem jag är, den där testande människan som inte kan låta bli nåt som är nytt och som kan älska tanken på att bara få öppna en ny intressant mascara lika mycket som att upptäcka en ny favorit.

Dessutom så är det alltid “fler recensioner” som får flest röster när jag frågar er läsare om vad ni vill se mer av här på LipGloss Bitch, så jag hoppas på en win win situation.

Så, för att knyta an till min inledande “programförklaring” kan vi väl börja med att konstatera att IsaDoras Fine Liner Eye Stylo (95kr) är “helt ok”. Denna eyeliner har en riktigt tunn filtspets som gör det möjligt att fixa till den finaste mest precisa linjen längs fransraden. Första gångerna tyckte jag att den gav ifrån sig svärtan lite ojämnt, men jag tror att det berodde på att den var aningen blöt som ny för efter någon vecka gick det mycket bättre.

Att pennan har lite längd ger bra stabilitet och har man bara lite eyelinervana så är det inga större problem att få till en knivskarp look. Fine Liner Eye Stylo är också perfekt om man vill fylla i lite mellan fransrötterna, jag vet inte hur det är med er men jag kan ibland få små små partier med bar hud just vid fransarna hur noga jag än mejkar mig. Det är sånt som ingen annan ser, men jag själv kan störa ihjäl mig. Då är det toppen att ha en supertunn liner att korrigera med.

Men Fine Liner Eye Stylo är inte vattenfast. Den fäller eller smetar inte, men efter några timmar kan jag se att färgen “ätits upp” inne vid tårkanalen. Det gör att jag inte kan använda den som enskild produkt om jag vill rama in ögat, vilket tar ner betyget. Samtidigt vill jag inte vara utan en såhär precis eyeliner som ett komplement.

LipGloss Bitch ger betyget: 3

16 Kommentarer
 1. Malin
  Malin says:

  Hej Helena! Jag läser ju alltid allt du skriver (även om jag ibland är dålig på att hinna med att kommentera, “häsan tiger still”, som man brukar säga…) och kommer så klart att läsa dina recensioner under 2010 också. Får jag önska mig en liten, liten sak så är det att du sist i ett recensionsinlägg lägger till länkar till om du har testat en liknande produkt så att jag kan jämföra, även om det är ett urgammalt test. För det mesta testar jag ju allt nytt ändå, men om jag nu vore på ett praktiskt humör och bara ska köpa en eyeliner så kan ju andra, liknande inlägg vara till hjälp. Fast du kanske redan gör det och så har jag bara missat det?
  Tack förresten för en bra, utförlig recension, jag har testat den själv och håller med till punkt och pricka!

  Svara
 2. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  Tack Malin, bra tips! Jag ska absolut tänka på detta. Jag hade en widget tidigare som visade “relaterade poster” men jag tyckte den var rätt störig och tog för mkt plats, utvalda egna länkar är definitivt bättre.

  Svara
 3. Chris
  Chris says:

  Usch, jag gillar inte alls denna eyeliner. Jag älskar deras vanliga (den med filtspetsen) men denna blir varken tillräckligt svart eller sitter ordentlig.
  Jag håller mig till den vanliga framöver.

  Svara
 4. Sminkan
  Sminkan says:

  Klokt tänkt! Jag gillar dina recensioner som alltid känns genomtänkta och balanserade.

  Jag kommenterar alldeles för dålig dock, men ofta kommer jag inte på något mer än bra skrivet eller så. Blir lite fånigt. Du ska veta att jag uppskattar dina inlägg! Du har räddat mig från att köpa saker mer än en gång. Och tvärtom, lockat mig också… :D

  Svara
 5. Ninni
  Ninni says:

  Jag är precis lika intresserad av att läsa om treor som av ettor och femmor, ibland kan en trea vara helt ok om alternativet är en svindyr produkt.

  Svara
 6. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  chris: Jag älskar också deras “vanliga” filtis, en av mina absoluta favoriter i genren faktiskt :)

  sminkan: Tack! Jättekul att höra :) Nä, jag känner så med när jag läser bloggar, särskilt dem man följer dagligen, att det kan bli lite tradigt att hojta “snyggt!”, eller “vad bra!” i längden. Men samtidigt vill man ju höra av sig ibland liksom, lyxproblem :D

  Svara
 7. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  ninni: så ser jag det också, en 3a för mig kan ju lätt vara en 4a (eller 2a) för andra. Utmaningen ligger i att vara tydlig med vad som funkar bra eller mindre bra för mig personligen, det kan ju vara egenskaper som jag inte gillar som är precis vad andra letar efter tänker jag.

  Svara
 8. Bell
  Bell says:

  Jag är riktigt dålig med att kommentera på din, Bjootis och många fler bloggar som är väldigt bra. Speciellt när ni är så bra och noggranna med att besvara alla kommenterar och frågor ni får :)

  Men angående denna eyeliner, håller helt med. Dessutom torkade den ut väldigt snabbt eller om den var slut. MUS cake eyeliner är den bästa jag prövat.

  Svara
 9. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  bell: min har inte tagit slut än så jag kan inte avgöra hur länge den håller, men det är ju trist om man inte får ut så mkt av produkten. Gillar också MUS eyeliners i kakform.

  Svara
 10. Maria
  Maria says:

  Kul att läsa om IsaDoras variant :) Jag provade min från Sephora igår igen och märkte en negativ grej: om man vill ha en tjoock vinge, nästan à la Amy W, så kan det vara lite svårt att måla mycket på ett och samma ställe – om du förstår hur jag menar. Det var nästan som att penseln drog bort underliggande färg på vissa ställen.

  Men, jag ska testa igen innan jag uttalar mig/skriver ett inlägg om den :) Däremot är den väldigt bra på att göra fina tunna linjer, något jag saknat med gelliner + pensel..

  Svara
 11. Marie
  Marie says:

  Hemma hos oss är begreppet “tre av fem” vanligt, när nåt är bra utan att alls överraska. Min mat är ofta tre av fem :)
  Jag tycker faktiskt det är skitviktigt att recensera medelmåttorna också, men det är sant som du säger att det är svårt att ge reaktion på en sådan recension (såvida man inte själv är såld eller mycket besviken).

  Svara
 12. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  maria: jag kör på gelliner när jag vill ha en fetare vinge, det blir ett väldigt “fylla i” med de här tunnare filtspetsarna :)

  marie: ja, väldigt mycket är ju trots allt 3 av 5, men det är lätt hänt att välja bort de inläggen när man inte riktigt hinner med allt man önskar. Men 2010 ska det blir fler recensioner än någonsin här på bloggen har jag bestämt :)

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] IsaDora Fine Liner Eye Stylo […]

 2. […] sätter Lipgloss Bitch precis ord på vad jag hade tänkt att skriva: förvänta er fler recensioner framöver och inte minst […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.