Sigma Makeup

Jag har varit nyfiken på verktygen från Sigma Makeup ganska länge, nu bestämde jag mig äntligen för att beställa hem ett kit. Sigma Makeup har flera set med penslar och borstar för alla ändamål du kan tänka dig, men jag nöjde mig med att börja lite smått och köpte hem deras Travel Kit Naughty in Black.

Om du läser amerikanska sminkbloggar eller spanar bland makeup tutorials på youtube så har du säkert hört talas om Sigma, men för er som inte känner till märket så kan det nämnas att de använder sig av MACs nummerserie när de namnger sina verktyg. Sigmas SS187 liknar MACs #187 osv. Detta har de fått både kritik och kredd för, Sigmas belackare kallar dem kopior medan fansen gillar att man visar att det finns bra billiga alternativ.

Travel Kit Naughty in Black ($49) är en snygg svart necessär fylld med sju verktyg som täcker de flesta av mina behov när jag är på språng. Jag lockas alltid av resekit av den här typen, men jag har inte hittat något som faktiskt innehåller de verktyg jag behöver allra mest – tills nu. Foundationpenseln är den enda jag inte har något större behov av eftersom jag aldrig har börjat applicera makeup på det sättet, men nu kanske jag tar tag i att ge det en chans.

Just nu får man ett åttonde verktyg ”på köpet”, skunkborsten SS187. Kitet kommer också i rosa, där ingår skunkborsten och man får en foundationpensel på köpet istället.

SS187 Duo Fibre Brush (skunkborsten)

SS150 Powder brush

SS168 Angled Contour Brush

SS190 Foundation Brush

SS194 Concealer Brush

SS239 Eye Shading Brush

SS224 Tapered Blending Brush

SS219 Pencil Brush

Jag beställde kitet den 29 mars, trots att snålade lite och valde det billigaste fraktalternativet som kunde ta 2-3 veckor på sig så dök paketet upp redan idag. Hos Sigma Makeup kan man betala med alla större kreditkort eller PayPal, tänk på att moms och postens administrativa kostnader tillkommer om ditt paket fastnar i tullen.

In English:

My Travel Kit from Sigma Makeup arrived today!

26 Kommentarer
 1. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  emma: Jag har klämt, känt och dragit i stråna. De känns sköna och fäller inget. Nu ska jag tvätta dem, sen får jag återkomma med fler utlåtanden :)

  Svara
 2. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  gabriella: många använder den till foundation, jag gillar att ha den till pigmentrika rouge, bronzers och skimmerprodukter.

  Svara
 3. Fröken Rar
  Fröken Rar says:

  Ser fram emot en kommande recension eftersom jag själv varit sugen på resekiten (gillar korta handtag) men inte hittat någon bra recension av dem.

  Svara
 4. Ninni
  Ninni says:

  På bilden ser de iaf superfina ut! Ska bli kul att höra vad du tycker när du provat dem ordentligt. MAC är ju svindyra så bra med andra alternativ.

  Svara
 5. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  frk rar: lovar att recensera dem alla :)

  kerstin: visst är det smart!

  ninni: ja, mac blir rätt dyrt när det kommer till verktygen

  emelie: perfekt present ju :)

  emma: kul!

  swooey: Jag kommer inte i första hand att jämföra med mac som Temptalia gör här, jag kommer att recensera verktygen som verktyg :)

  Svara
 6. Therese
  Therese says:

  Jag testar mig igenom e.l.f´s produkter och beställde hem lite borstar senast. Måste säga att de är överraskande bra! Och prisvärda, inte minst.

  Svara
 7. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  therese: jag har inte varit särskilt imponerad av e.l.f:s verktyg, men jag har å andra sidan inte testat så många så det kan säkert finnas godbitar. Vilka rekommenderar du?

  Svara
 8. Julia
  Julia says:

  Jag gillar verkligen mina, har det ursprungliga ögonkitet.

  Jag är bitter att det nya stora paketet inte går att få i separerade kit – jag tänker inte betala 149 dollar för ett gäng penslar när jag bara verkligen vill ha några stycken av dem.

  (Elfs nya contour brush från studiopaketet gillar jag, för övrigt.)

  Svara
 9. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  julia: Sigma behöver verkligen släppa alla sina penslar till styckvis försäljning, det är som du säger att har man ett kit så vill man inte köpa på sig ett till för att man är sugen på kanske hälften.

  Svara
 10. Nathalie
  Nathalie says:

  Sigmas borstar är så himla bra måste jag bara säga!
  Köpte kittet med tolv borstar och är så nöjd så nöjd! Alla stora borstar är helt underbara, speciellt puderborsten. De små borstarna har fungerat super till både de områdena som dom rekommenderas till, men har även fått nya användningsområden efter lite exprimenterande:) På mitt paket hade dom sänkt värdet och skickat det som ”gift”, så de plus snabb frakt (mindre än en vecka) ger jag Sigma HÖGT betyg på både service och produkter.

  (enda problemet är att min rougeborste har blivit lite ”fluffig”, men det kan bero på att den blev tvättad med Fresh Curls shampoo förra gången:))

  Svara
 11. Emma P
  Emma P says:

  Jag älskar mitt kit från sigma! Har det gamla stora kitet. Vill dock både ha ett reseset, det nya setet och egentligen det jag redan har i rosa också. Tycker att det är suveräna borstar och jag älskar att få dem i set, det är både snyggt och praktiskt med tanke på förvaringen…

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Bitch har redan fått hem det här snygga kitet, här kan ni läsa mer om det och se bilder på de fina borstarna. Postad i: Verktyg och borstar, […]

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Helena Forsman. Helena Forsman said: Yay, my Travel Kit from @SigmaMakeup arrived today! http://www.lipglossbitch.se/2010/04/sigma-makeup/ […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *