Inglot

Inglot är ett polskt makeupmärke som blivit allt mer uppmärksammat av sminknördar världen över det senaste året. Märket öppnar fler och fler butiker och jag håller verkligen tummarna för att vi även i Sverige kommer att kunna shoppa Inglot inom en snar framtid. Inglot öppnade en butik på Times Square i New York i höstas och jag planerade såklart in ett besök där.

Inglot har naturligtvis alla ”vanliga” makeup produkter i sitt sortiment; mascaror, nagellack, foundations etc. Men den stora grejen med märket är deras Freedom System. Systemet består av paletter i olika storlekar, från duos till set om tio. Det finns paletter med spegel i locket eller stapelbara, som här ovan, med magneter som håller samman dem så de blir smidiga att ta med sig.

Paletterna kan fyllas med fast puder, concealers, brynfärger, foundation i kakform, läppstift, rouge, ögonskuggor… och kombinationerna är oändliga.

Jag satsade på den stora ögonskuggepaletten, för $50 får man en palett fylld med 10 valfria skuggor. Och jag kan lova att det är som att stå i en godisbutik! Man tar sig en liten magnetbricka och börjar plocka på pans med färger – swatchar, flyttar runt och kombinerar. När man är nöjd lämnar man över sin bricka till expediten så fyller hon upp en palett med dina val.

Jag vet inte om jag någonsin haft så kul när jag har sminkshoppat tidigare. Tjejerna i butiken var trevliga och proffsiga, de visade hur man skulle göra sen lämnade de mig i fred. Då och då kikade de förbi med glada tillrop när de sett att man plockat på någon kul skugga – eller ville tipsa om något att kombinera den med. Johan var nöjd över att kunna sätta sig i en fåtölj i butiken och läsa tidningen medan jag pillade runt med mina skuggor, har man ett ointresserat sällskap med sig så är sånt guld värt.

Det första jag såg i butiken var de vanliga singelskuggorna, jag tror att det är så att allt man kan stoppa i paletterna också finns att köpa som egen produkt. Två skuggor fångade mitt öga omedelbart, de där har jag ju hemma – men från Make Up Store. Skuggorna är ganska speciella (annars hade jag säkert inte noterat det) och likheten var slående. Jag vet egentligen inget alls om hur MUS tar in sina produkter, så detta ska inte ses som fakta, men det verkar inte orimligt att de plockas ur samma katalog som Inglots. Kanske är det t o m så att Inglot med sitt enorma utbud av skuggor är katalogen. Om det finns några MUS-kännare som läser bloggen så får ni gärna rätta mig eller klargöra i en kommentar.

Hursomhelst, det där var ett sidospår – nu måste ni kolla in skuggorna! Älskar!

Jag hade ingen plan alls med min palett, som ni kan se är den rätt spretig. Men jag gick på känsla, vet ju inte när jag har möjlighet att shoppa Inglot igen så jag ville se till att plocka godbitarna. Jag hoppas verkligen att jag får tillfälle framöver att fylla på min samling och plocka ihop en stapel paletter som är genomtänkt, användbar och smidig att plocka med sig.

Det man ser är vad man får, pigmenteringen är enastående.

One of my prioritys on my trip to New York was a visit to Inglot. I’ve heard so much about the brand, and I love the idea of their Freedom System. I got a palette with 10 gorgeous eyeshadows for $50.

25 Kommentarer
 1. Aila
  Aila says:

  Åh, som Candy store…varför finns inte Inglot i Sverige eller Sephora för den delen…? Har inte vi tillräckligt med sminknördar eller;)?

  Svara
 2. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  glamqueen: jag tror du skulle älska Inglot!

  aila: Inglot i Sverige borde inte vara en omöjlighet, tror faktiskt de finns i finland.

  Svara
 3. Pia
  Pia says:

  En polsk kompis köpte en sån där palett till mig för nåt år sen och de är ju helt underbara! Om jag inte ser fel så ingick bland annat den skuggan som du har längst ned till vänster, och det är verkligen en av de finaste ögonskuggor jag har sett. Påminner om Flamingo från Smashbox, men jag tycker att den här är snäppet finare.

  Tänk att ha en Inglot att handla på i Sverige…

  Svara
 4. Emma P
  Emma P says:

  Åh vad roligt! Jag skulle hemskt gärna gå och plocka bland deras smink. Fick en lila lös skugga från dem ett år i födelsedagspresent av Sminkan, den är trevlig…

  Svara
 5. Andrea
  Andrea says:

  ååh, vad lustigt att du skriver om det!
  Mina föräldrar är i Polen just nu, och mamma ringde och berättade om nåt märke hon inte kände igen som hade massor av nagellack och smink.. Inglot!
  Jag hade inte heller hört om det då, men googlade,och nu dyker det upp överallt! ;)

  Önskar jag följt med till Polen :S Är svårt att be henne köpa nåt när man inte varit där.
  Vill ha paletter! Nagellack! Vill frossa i ”godis”! Kom till Sverige Inglot!

  Svara
 6. peachgirl
  peachgirl says:

  Kul att få plocka ihop själv, det låter ju toppen! Jag gillar den gråa skuggan längst upp i hörnet… men jag är nog lite ”trist” när det kommer till ögonfärger…jag går crazy på naglarna och läpparna istället. :)

  Svara
 7. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  emma p: jag det var en turistattraktion i sig för mig :)

  ninni: du måste dit!

  andrea: Jamen vilken slump :)

  beauty by tanci: ja, visst är det en smart idé!

  peachgirl: det fanns hur mycket neutrals som helst så där finns något för alla :)

  Svara
 8. Kajsa Kavat
  Kajsa Kavat says:

  Iglot finns för tillfället i Åbo! Tyckte väl att märket lät bekant på något sätt. Just nu har de ett tillfälligt försäljningsstånd mitt i ett köpcenter. En plats där diverse försäljare brukar prångla ut sina produkter. En plats jag brukar undvika, men nu måste jag nog ta mig en närmare titt. :D

  Svara
 9. Sofia (heartcore)
  Sofia (heartcore) says:

  Åh vad ljuvlig paletten ser ut! Jag och Therése stod och dregglade utanför deras butik i köpcentret Westfield i London senast vi var där. Deras lösfrallor var galet läckra! Måste besökas igen … Snarast!

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] fuskar lite med den tredje paletten eftersom det är skuggor jag plockat ihop själv, men Inglots palett (följ länk och läs om mitt besök på Inglot i NY) är den jag använt allra mest flitigt sen […]

 2. […] Björk & Berries och drar återigen till New York. Jag får äntligen tillfälle att testa makeupmärket Inglot och IsaDora släpper snackisen Graffiti […]

 3. […] stod såklart för inspirationen dagen till ära. Jag har använt min Inglot-palett (de två yttre och den beigea highlightern), den mörkare gröna är egentligen mer åt det […]

 4. […] testade jag min nyinköpta palett från Inglot för första gången, det fick bli en lite syrligt gulgrön historia. Älskar de här skuggorna, […]

 5. […] This post was mentioned on Twitter by Anne Skoogh , Helena Forsman. Helena Forsman said: Read all about my visit to Inglot @makeupbyinglot, Times Square. http://www.lipglossbitch.se/2010/07/inglot/ […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.