bloglovin

LipGloss Bitch

Välkommen till LipGloss Bitch! Jag heter Helena och har skrivit om smink och hudvård sen maj 2005, det gör LGB till sveriges äldsta beautyblogg. Här hittar du dagligen nya inlägg om aktuella kollektioner, recensioner, personliga favoriter, produktnyheter, steg-för-steg-guider och en himla massa sminknörderi.

Archives

Inglot

Inglot är ett polskt makeupmärke som blivit allt mer uppmärksammat av sminknördar världen över det senaste året. Märket öppnar fler och fler butiker och jag håller verkligen tummarna för att vi även i Sverige kommer att kunna shoppa Inglot inom en snar framtid. Inglot öppnade en butik på Times Square i New York i höstas och jag planerade såklart in ett besök där.

Inglot har naturligtvis alla “vanliga” makeup produkter i sitt sortiment; mascaror, nagellack, foundations etc. Men den stora grejen med märket är deras Freedom System. Systemet består av paletter i olika storlekar, från duos till set om tio. Det finns paletter med spegel i locket eller stapelbara, som här ovan, med magneter som håller samman dem så de blir smidiga att ta med sig.

Paletterna kan fyllas med fast puder, concealers, brynfärger, foundation i kakform, läppstift, rouge, ögonskuggor… och kombinationerna är oändliga.

Jag satsade på den stora ögonskuggepaletten, för $50 får man en palett fylld med 10 valfria skuggor. Och jag kan lova att det är som att stå i en godisbutik! Man tar sig en liten magnetbricka och börjar plocka på pans med färger - swatchar, flyttar runt och kombinerar. När man är nöjd lämnar man över sin bricka till expediten så fyller hon upp en palett med dina val.

Jag vet inte om jag någonsin haft så kul när jag har sminkshoppat tidigare. Tjejerna i butiken var trevliga och proffsiga, de visade hur man skulle göra sen lämnade de mig i fred. Då och då kikade de förbi med glada tillrop när de sett att man plockat på någon kul skugga – eller ville tipsa om något att kombinera den med. Johan var nöjd över att kunna sätta sig i en fåtölj i butiken och läsa tidningen medan jag pillade runt med mina skuggor, har man ett ointresserat sällskap med sig så är sånt guld värt.

Det första jag såg i butiken var de vanliga singelskuggorna, jag tror att det är så att allt man kan stoppa i paletterna också finns att köpa som egen produkt. Två skuggor fångade mitt öga omedelbart, de där har jag ju hemma – men från Make Up Store. Skuggorna är ganska speciella (annars hade jag säkert inte noterat det) och likheten var slående. Jag vet egentligen inget alls om hur MUS tar in sina produkter, så detta ska inte ses som fakta, men det verkar inte orimligt att de plockas ur samma katalog som Inglots. Kanske är det t o m så att Inglot med sitt enorma utbud av skuggor är katalogen. Om det finns några MUS-kännare som läser bloggen så får ni gärna rätta mig eller klargöra i en kommentar.

Hursomhelst, det där var ett sidospår – nu måste ni kolla in skuggorna! Älskar!

Jag hade ingen plan alls med min palett, som ni kan se är den rätt spretig. Men jag gick på känsla, vet ju inte när jag har möjlighet att shoppa Inglot igen så jag ville se till att plocka godbitarna. Jag hoppas verkligen att jag får tillfälle framöver att fylla på min samling och plocka ihop en stapel paletter som är genomtänkt, användbar och smidig att plocka med sig.

Det man ser är vad man får, pigmenteringen är enastående.

One of my prioritys on my trip to New York was a visit to Inglot. I’ve heard so much about the brand, and I love the idea of their Freedom System. I got a palette with 10 gorgeous eyeshadows for $50.

25 comments to Inglot

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Affiliateannonser

Categories

Mont Blanc Pens Mont blanc cufflinks Stylos Mont Blanc Stylos Mont Blanc Pas Cher Mont Blanc kugelschreiber Mont Blanc kugelschreiber starwalker
ralph lauren online toms uk hackett clothing jeans homme tods homme toms shoes toms tiny stylos montblanc pas cher Penne Montblanc Michael Kors Watches
toms shoes hackett uk jeans femme toms uk polo ralph lauren tods france