Let’s vote!

Idag hoppas jag att ni alla ger er iväg till vallokalen och gör er röst hörd. I år är det viktigare än någonsin, det vore fullkomligt förskräckligt om Sverigedemokraterna får makt pga att folk inte bryr sig nog för att resa sig ur soffan. Även en blank röst är en röst, missnöje ska inte visas genom att man avstår från att delta.

Jag pratar aldrig partipolitik i bloggen, men idag redovisar jag vart min röst går.

Jag röstar på MP för att de är ett modernt parti som tänker “vi, tillsammans, och framtid” snarare än “jag, här och nu”. För mig är det också viktigt att man satsar på småföretagare och vill avskaffa FRA-lagen. Du får rösta på precis vad du vill, så länge du röstar.

Med anledning av rykten som florerat att bloggare kanske kan ha fått betalt för att kampanja för Moderaterna så vill jag påpeka att detta inlägg på inget sätt är sponsrat

It’s time to vote for Swedish parliament, my heart is green!

25 Kommentarer
 1. Linda Johansson
  Linda Johansson says:

  Det var länge sedan jag läste samhällskunskap och då var det extremt lite politik, så varför är en blank röst bättre än ingen röst alls? Ingen får ju min röst om den är blank så hur räknas den?
  För min del passar inget parti alls, men eftersom alliansen har förstört för mig och min familj och jag inte vill ha in SD i regeringen så valde jag också MP.

  Svara
 2. Ninni
  Ninni says:

  En blank röst är ett tecken på att man bryr sig, men att man inte hittar något parti som man vill ställa sig bakom. Att inte rösta alls visar ointresse och att man inte är engagerad.

  Svara
 3. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  linda: Såhär ser jag det. En blank röst är en missnöjesröst, den visar att man faktiskt vill vara med och påverka men att det denna gång inte finns något alternativ som alls passar in med dina åsikter.
  Att man väljer att inte gå och röstar kan bero på en mängd orsaker, inte bara att man är missnöjd. Det kan bero på något så allvarligt som att man inte ser sin röst som värd något, eller något så simpelt som att det regnar ute.

  Svara
 4. Carina
  Carina says:

  Moderaterna har väl aldrig betalt någon för att rösta… känns inte bra att du skriver det!

  Du kunde istället ha skrivit att jag har inte fått betalt för att skriva detta, om det är så viktigt att nämna det.

  Svara
 5. Andie
  Andie says:

  Jag tycker det är bra att du gör detta inlägget, det är skitviktigt att folk tar sig ut och röstar. Själv ska jag också bege mig ut och rösta snart (på V), trots att jag är jätteförkyld och fryser så att jag skakar (kansk borde förtidsröstat? ;)).

  Svara
 6. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  carina: Jag tycker tvärtom att det finns en poäng i att tala om att inlägget inte är sponsrat, hur det än låg till med ev betalning till de bloggare som kampanjat för M så pratades det väldigt mycket om misstankarna om det.
  Du har säkert förståelse för att jag måste få vara tydlig med det som är viktigt “för mig” i min egna blogg, särskilt när jag går utanför ramarna på det här viset.

  Svara
 7. Linda Johansson
  Linda Johansson says:

  Jag brukar inte alltid rösta, jag har bl a gått ur svenska kyrkan för en massa år sedan så då röstar jag inte i kyrkovalet t ex.
  Jag är väl vad man så föraktfullt kallar en “soffliggare”, men det beror inte på lathet eller att det regnar när jag hade tänkt gå till vallokalen.

  Jag hittar helt enkelt inte något parti som jag tycker förtjänar min röst, så då kan jag lika gärna strunta i att rösta. För mig är en blank röst samma sak som att inte rösta alls, min markering att politik bara handlar om rena lögner och att dessa fina vallöften aldrig kommer i närheten av verkligheten.

  Jag tänker aldrig mer personrösta, har aldrig blivit så besviken på en politiker som när min röst (bland alla andras) fick in honom i riksdagen. Kunde lika gärna ha röstat på en gris, den hade nog gjort ett bättre jobb.

  Så nu vet ni att vissa soffliggare inte struntar i att rösta pga ren lathet! Eller att det ösregnar och blåser full storm här idag…

  Svara
 8. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  linda: Jag tycker det är jätteallvarligt att du känner som du gör, det är ingen kritik mot dig utan mot hela etablissemanget. Något har gått käpprätt åt skogen om man känner att ens röst inte räknas, att det inte spelar någon roll – för det gör det.
  En blank röst är inte detsamma som att inte rösta alls, då tar man åtminstone sin rösträtt på allvar även om man inte hittar ett parti som passar.

  Svara
 9. Emelie
  Emelie says:

  Jag röstar också på MP =)

  Men jag måste säga att om man vill rösta för att stänga SD ute så måste man rösta på något parti, för mandaten delas ut bland de “giltiga” (alltså röster på parti) rösterna. Kanske lite sent påpekat nu, hehe.

  Jag tycker att en blank röst visar att man inte stödjer något, så att strunta i att rösta tycker jag inte är något alternativ om man vill visa att man inte kan eller inte hittar ett bra parti. Ens missnöje blir ju då synligt – man vill rösta men inte hittar något bra. Nu blir det ett långt inlägg, haha.

  Svara
 10. peachgirl
  peachgirl says:

  Jag har för första gången i mitt liv missnöjesröstat, det är trist men det var det bästa för mig. Att vi har 5,7% röstberättigade som nu tillkännagivit sig vara nazister känns så j-vla äckligt, jag är så besviken.

  Blankröster är inte fel, man använder sin rätt att rösta och man väljer att lägga den på ingenting, det är att ta avstånd från de partier som finns tillgängliga och det är helt OK. Att inte rösta alls är att kasta bort sin demokratiska rättighet till att säga sin mening.

  Svara
 11. mrsmodesty
  mrsmodesty says:

  Nu är detta ingen politisk blogg, men jag är fascinerad över MPs ökade stöd och undrar hur väljarna tänker. Vet inte vad MPs väljare anser om kärnkraftsfrågan t ex, men hur tusan kan man som inom MP anse att kärnkraften ska avveckas och att vårt stora, kalla land ska klara befolkningen och alla industrier med vind- och vattenkraft? Det slutar väl med att vi som vanligt köper in kompletterande kolkraft och hur etiskt och miljövänligt är det?

  Ja, du får gärna utveckla lite om hur du tänkte när du röstade :-)

  Svara
 12. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  mrsmodesty: Som du så riktigt påpekar så är detta ingen politisk blogg, det räcker bra med att folk jag inte känner vet att MP är partiet som bäst stämmer överens med min politiska ståndpunkt.

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] är vi utan Facebook? Posted on September 22, 2010 by Malin Crona En av mina favoritbloggare postar ett inlägg där hon skriver vad hon röstat på i valet. “Jag pratar aldrig partipolitik i bloggen, men […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.