En beauty 3a, #3

Jag misstänker att jag inte är den enda beautynörd som dagligen får frågor om bästa vintersmörjet just nu, så vad kan passa bättre som tema för 1beauty3a?

Här kommer mina tre bästa tips för hur man skyddar huden i vinter, haka gärna på med favortiprodukter och tips i kommentarsfältet eller på egna bloggen!

1. Tvätta inte bort hudens naturliga skydd! Rengör du ansiktet ordentligt innan du går och lägger dig så kan det ofta räcka med att du blaskar lite ljummet vatten i ansiktet på morgonen eller drar en bomullstuss med ett ansiktsvatten i t-zonen för att fräscha upp. Själv får jag ofta köldfläckar i ansiktet när det blir såhär riktigt kallt, en täckande foundation även till vardags ger skydd mot hårda vindar.

2. Byt ut din hudvård när årstiderna skiftar. När det är kallt så blir många torrare i hyn, en rikare kräm ger också ett bättre skydd mot kylan. Men tänk på att låta krämen sjunka in i huden ordentligt innan du går ut, vatten fryser som bekant. Jag blir röd och mer känslig i hyn när det är kallt, förra året köpte jag Avènes Skin Recovery Cream på rekommendation och blev supernöjd. Den går lätt in i huden som en lotion, man behöver inte smörja och massera – vilket ju känns skönt att slippa när huden ömmar – men trots sin lätthet så känns den både svalkande mot den hettande huden och ordentligt mjukgörande. Skin Recovery Cream hojtar jag till alla som frågar om bra smörj nu i vinter, den är verkligen toppen!

3. Även om jag är en torris om händerna vintertid så kan jag inte smörja med för rika krämer. Jag sitter på kontor och bläddrar mycket i pärmar och bland papper, den där feta känslan funkar inte riktigt då. Men lätta lotioner gör samtidigt varken till eller från. Dagtid använder jag Elizabeth Ardens 8 Hour Hand Cream som är ett riktigt bra mellanting. Till natten kör jag gärna en kur med fettofavoriten Hemp från The Body Shop. Urskönt för vinternariga tassar.

Vad har ni för smörjfavoriter vintertid?

Vi listar också!

Emla82

Lisen och Ik

Sminkan

Saintbella

My Beautyspots

Totalbeauty

Sublimt

Vacker & underbar

Kajalpennan

En makeupoholics äventyr

18 Kommentarer
 1. Vikab
  Vikab says:

  1) Boots Essentials body lotion for very dry skin. Jag vet att denna inte går att köpa i Sverige, förhoppningsvis kommer den när Boots-kedjan lanseras i Sverige snart, men den är guld för torr vinterhy och till ett helt rimligt pris, typ £3 för en halvliter. Smörj dagligen in på vintertorra ben, armar, händer, ja, nästan allt. Jag fyller väskan när jag är i UK.
  2) Jag är också såld på Avène men har deras Anti-redness Rich Moisturising Cream eftersom min hy gärna vill bli lite rödflammig. Fungerar jättebra på vinteransiktet den också, har den som nattkräm under varmare årstider.
  3) Babors fotmask Spa Méditerranée för ledsna och torra vinterfötter som kläms in i vinterkängor. Smörj in fötterna, knyt om plastpåsar och låt verka medan du kollar på TV eller nåt, ca 20 min. Glöm inte att vanliga filtringsplåster, tex från valfritt apotek, kan sättas på ömma förhårdnader och få dem att hinna lugna sig.

  Svara
 2. Emelie
  Emelie says:

  Min hy blev för första gången förra vintern krånglig, och blev väldigt röd, fnasig och torr. Jag köpte ACO:s 3+3 för torr hy. Rena rama budgeten för den funkade väldigt bra för mig. Både jag och min plånbok blev glad. Tror det är den fetaste ansiktskrämen av ACO:s ansiktskrämer.

  Svara
 3. Lotta
  Lotta says:

  1. Face Serum från Pureskin är en ansiktsolja som verkligen skyddar min känsliga hud på vintern.
  2. Weledas Havtorn Hudolja återfuktar torr hud på kroppen och doftar underbart!
  3. Origins All-Purpose High-Elevation Cream är en allroundare som verkligen är allround, funkar bra även i ansiktet. Lätt men ändå fet på nåt sätt, och återfuktar jättebra. Inga torra fläckar så långt ögat kan nå.

  Svara
 4. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  Tikaha: krämen är för ”alla hudtyper”, men den är för fet för mig som har blandhy att använda i vanliga fall. Super på vintern och när man går igenom kännsliga perioder dock.

  lisen: hade du en länk i kanske? spamfiltret är inställt på att stoppa såna kommentarer eftersom de oftast är spam, ibland ser jag det och kan fiska upp dem men oftast så hinner de sållas bort. Skriv din bloggadress vid ”website” istället så ska det gå bra.

  Svara
 5. Jenny / Rosella Eco Beauty
  Jenny / Rosella Eco Beauty says:

  Skrev nyligen ett inlägg om mina måsten på vintern, så det blir inget nytt för mig. Tre (eko-)favoriter för att skydda vinterhud är i alla fall:

  1. Handkräm Lavera Basis Sensitiv – Outstanding för torra och nariga händer.

  2. Rosenseriens läppcerat med jordgubbsdoft – Håller läpparna i schack och doftar ljuvligt.

  3. Weleda Skin Food – Superbra allt-i-allo-kräm för torra och irriterade områden.

  Svara
 6. Nillu
  Nillu says:

  The Body Shops Hemp cream är också min favorit. Har aldrig hittat någon annan handkräm som skulle ge samma resultat som den! Smörjer in mina torra och fnasiga händer innan jag går och lägger mig, och när jag vaknar har jag världens lenaste och mjukaste händer. Jag har bannats över mina torra läppar och mungipor dehär senaste veckorna och hittade ÄNTLIGEN något som fungerar från apoteket! Bevita R heter läppbalsamet. Rena mirakelkrämen. Jag vet dock inte om de säljer produkten i Sverige eftersom jag bor i Finland och det är ett finskt företag som tillverkar produkten.

  Svara
 7. Lisa
  Lisa says:

  1: Vegan Apoteke olive magic balm, finfin liten allroundprodukt
  2:E.Arden 8 hour cream Intensive daily moisturizer for face SPF 15
  och 3: Till håret,ett hopkok av Lóreal Elvital inpackning,honung och jordnötsolja.. :)

  Svara
 8. Annie
  Annie says:

  Den bästa beauty-3:an hittills! Så bra att kunna läsa om allas tips eftersom jag nästan dör av uttorkning på vintern och ännu inte hittat något som verkligen hjälper :D

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Lipgloss Bitch har startat en, vad jag tycker, alldeles underbar kategori 1 beauty 3a.Varje vecka skriver hon om tre produkter/tips inom ett ämne och så får man häng på om man vill. Första veckan orkade jag inte, andra veckan handlade det om cremelack och det är som ni vet inte min grej. Denna veckan handlar det om produkter som hjälper torr vinterhud. Torr vinterhud är något som jag verkligen vet något om så här kan jag hänga på […]

 2. 1 beauty 3a #3 skriver:

  […] Lipgloss Bitch har startat en, vad jag tycker, alldeles underbar kategori 1 beauty 3a. Varje vecka skriver hon om tre produkter/tips inom ett ämne och så får man häng på om man vill. Första veckan orkade jag inte, andra veckan handlade det om cremelack och det är som ni vet inte min grej. Denna veckan handlar det om produkter som hjälper torr vinterhud. Torr vinterhud är något som jag verkligen vet något om så här kan jag hänga på […]

 3. […] för veckans utmaning från Lipgloss Bitch. Denna vecka vill hon att vi berättar om våra bästa tips för att hålla huden, ja, […]

 4. […] är det dags för En beauty 3a! LipGloss Bitchs nya tema är Bästa vintersmörjet just […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.