SigMax Flat Top Kabuki

För några veckor sedan berättade jag om att jag äntligen slagit till på Sigma Makeups SigMax Synthetic Face Kit. Och jag är helt såld på F80 Flat Top Kabuki! som lite bakgrund kan jag väl säga att jag aldrig föll för det här med foundationpensel. Resultatet blev aldrig som jag tänkt när jag testade själv och när jag blivit mejkad av proffs ser det visserligen bra ut – men jag gillar inte känslan på huden. Jag applicerar flytande foundation med fingrarna eller med en fuktad svamp.

Till mineralpuderfoundation använder jag min favvokabuki från bareMinerals, har aldrig riktigt fått det här med flata kabukis att funka tillsammans med torra produkter. Men så för nåt år sen så började folk hylla just flat topsen för att de ger ett så bra resultat tillsammans med flytande foundation. Och när Sigma släppte sin nya serie föll jag till föga.

Skillnaden i applicering mellan en foundationpensel och en flat top kabuki är att man buffar in produkten istället för att pensla på den. Och det här gör hela grejen för mig. Jag kan få en mineralpuderfoundations felfria finish och möjlighet att bygga täckning utan att det blir kakigt – men ihop med traditionella flytande foundations som jag egentligen gillar bäst.

Jag lägger foundation på handryggen och duttar kabukin upp och ner i detta tills den fått upp allt. Man får prova sig fram litegrann för att se hur mycket foundation man behöver, för mig går det åt mindre nu.

Jag börjar med att stöppla/dutta foundation på de delar av ansiktet där jag vill ha mest täckning, eller där underlaget tenderar att försvinna litegrann under dagen. I mitt fall är detta mitt på pannan, hakan och kring näsan – i t-zonen alltså. Sen buffar jag foundation i resten av ansiktet. Att ”buffa” innebär att man med små cirklande rörelser applicerar produkten på huden. F80 Flat Top Kabuki tar upp produkten bra, men släpper som ni ser också i från sig i princip allt. Efter första tvätten släppte den ett par strån, men sen har jag inte märkt av någon fällning.

Efter kommentarer från andra som använt kabukin så förväntade jag mig att det skulle ta tid för SigMax-verktygen att torka. Det är naturligtvis något man får räkna med när bortsarna är så täta, men jag fick uppfattningen att de var lite extrema. Jag har dock inte upplevt det här alls. Flat Top Kabukin torkar snabbare än den jag har från bareMinerals, och den i sig är inte på något sätt extra långsam i torkprocessen. Jag vet inte riktigt vad det här kan bero på, vi kanske tvättar våra penslar på olika sätt helt enkelt.

Eftersom kabukin är syntetisk och produkterna jag använder är krämiga eller flytande så använder jag vanligt diskmedel när jag tvättar. Det löser snabbast och bäst upp makeupen som blir kvar. Jag sköljer i ljummet vatten och torkar ordentligt med en luddfri handduk. Kabukin tål att man är lite mer hårdhänt än man kanske skulle vara med en ögonskuggspensel i ekorre. När jag fått den så torr som möjligt så låter jag kabukin lufttorka, liggandes över en kant så borsthuvudet är fritt. Efter någon timme så drar jag lite med tummen över ytan så att strån som ev har klistrats ihop litegrann särar på sig och lägger sig som de ska.

 

17 Kommentarer
 1. Karin
  Karin says:

  Åh jag älskar min F80! Jag har heller aldrig fastnat för vanliga foundationpenslar just för att jag tycker att det syns väldigt väl när jag har foundation om jag använder en sån, och det är det jag älskar så med F80 när man buffar in det i huden, det smälter så bra in! :) Och jag tycker den funkar väldigt bra till krämer, flytande och torra produkter.

  Svara
 2. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  kerstin: ja, det här är ett sånt där verktyg som jag helt ärligt tycker att alla ska ha i samlingen. Det är kul när man stöter på riktigt bra saker som dessutom har vettiga priser liksom.

  karin: jamen älska!

  Svara
 3. Unn
  Unn says:

  Traditionella foundationpenslar har heller varit min tekopp. Hade en mest för att jag inte gillar att applicera med varken fingrar eller svamp. Sen upptäckte jag Sigma, bestämde mig för att köpa ett par att testa innan jag köpte ett helt kit och valet föll på den här och E55 (fast då var det annan numrering). Låt oss säga att jag föll, som en jäkla fura, för F80’in redan första gången jag använde den. Det är en pensel jag kommer köpa om och om och om och om igen om den går sönder, tills jag hittar något bättre that is. Men jag har en känsla av att den kommer vara väldigt, väldigt svårslagen (:

  Svara
 4. Hanna svantesson
  Hanna svantesson says:

  Jag önskade mej denna borsten i julklapp och måste säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Den var ju så len och mjuk!
  Jag har också alltid hållt hårt i mina borstar från I.D men nu säger jag bara släng dej i backen. För nu finns det en ny favorit i badrummet. Och borste med bättre täckning och smidighet får man nog leta efter läänge.
  Din blogg är en favorit:)
  Kram

  Svara
 5. Maria
  Maria says:

  Jag har också funderat en hel del på det här med platta kabukis till puderfoundation, det känns så.. konstigt :)

  Är dock ett stort fan utav stöpplingsmetoden när det kommer till flytande foundation, så jag förstår att du gillar den!

  Svara
 6. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  Hanna: Vad roligt att höra att du gillar min blogg! Ja, visst är borsten fab! Kram Helena

  maria: jag har inte fått det att funka tidigare, ska testa med Sigmas också men det känns liksom inte ”logiskt” :)

  Svara
 7. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  linda och lulillan: de är lika mjuka och lena, men jag fick aldrig ems kabukis att fungera för mig så skillnad i kvalitet är det definitivt. Tror det främst ligger i förmågan att plocka upp produkt och sen släppa ifrån sig det jämn och fint på huden.

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] inleds med att jag förälskar mig i Sigma Beautys SigMax F80 Flat Top Kabuki, och vilken användning jag har haft av kitet det här året, bästa köpet alltså. Jag listade […]

 2. […] har ju berättat tidigare om min förtjusning i Sigmas verktyg i serien SigMax, flat topen kommer jag aldrig sluta tipsa om – ett kap! SigMax finns som kabukis i resevänligt format […]

 3. […] för idag är att jag tack vare Lipgloss Bitch testade en flat kabukiborste för att stöppla på min flytande foundation från Clinique. Jag måste verkligen hålla med […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.