Decubal Dry Scalp Treatment

Jag har psoriasis i hårbotten, vilket i sig är väldigt besvärligt – men även då jag inte är i skov har jag en irriterad och kliig hårbotten som sällan är i balans. Det är svårt att hitta kurer som verkligen fungerar, men det finns ett och annat som åtminstone tillfälligt lindrar och svalkar.

Decubals Dry Scalp Treatment är en kur som masseras in efter att man har tvättat håret. Kuren ska sitta i två minuter och sen sköljas ur väl. Den kan användas 1-2 ggr i veckan eller då man känner att behovet finns.

Min hårbotten är i regel torr, stramande och hettar ofta samma dag som jag tvättat håret, för att sen slå om och snabbt bli fet, kliig och i behov av att tvättas på nytt. Decubals Dry Scalp Treatment innehåller menthol som ökar blodcirkulationen, pantenol och veteextrakt som vårdar torr hud och lindrar klåda. Det jag främst känner av är att skalpen svalkas på ett otroligt skönt sätt när jag använder kuren.

Dry Scalp Treatment har gjort varken till eller från när det kommer till min hårbottens kondition, men mina besvär lindras när jag använder den. En tub på 150ml kostar ca 95kr och jag upplever produkten som ganska dryg.

LipGloss Bitch ger betyget: 3

Att betyget inte blir högre än så (trots att jag gillar att använda den) beror främst på att det här är en kur, ett extra steg i rutinen – men ändå inte ger mig ett bättre resultat än jag kan få av ett bra svalkande schampoo.

9 Kommentarer
 1. Anna G
  Anna G says:

  Jag har nyligen förstått att det är psoriasis jag har i hårbotten oxå. Du skriver att det finns några som lindrar, vad är ditt bästa tips?

  Svara
 2. Filippa
  Filippa says:

  Psoriasis, då känner jag mig inte ensam iallafall, jag har sock det över hela kroppen… men har vant mig nu efter si och sådär 8 år. då är jag ändå bara 15 :)

  Svara
 3. Lenore
  Lenore says:

  Jag har inte provat så mycket olika för min hårbotten eftersom jag har så tjockt hår så allt som inte är i flytande form fastnar i själva håret istället för att nå psoriasisen. Det enda som har hjälpt min hårbotten är Betnovat, kortisonlösning… Och det vill man ju inte använda hur mycket som helst av! Säg till om du hittar nån dunderlösning för detta jobbiga problem!

  Svara
 4. susanna
  susanna says:

  hej! jag känner igen mig i dina hårbottenbesvär, de har dykt upp under hösten och verkar inte försvinna… har du tips på nån produkt eller behandling som inte bara lindrar i stunden, utan gör skillnad? har testat massera in mandelolja men tycker inte det gjorde någon skillnad, eftersom jag var tvungen att tvätta håret tusen gånger för att få ur oljan dagen efter med schampoo, så känns som man torkade ut igen hehe..

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Hej! Du behöver ev gå på de tyngre grejerna med kortison då. Kontakta din vårdcentral och be om att få komma förbi så de tar sig en titt och skriver ut nåt på recept. Det är himla tradigt sånt här.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.