Clinique Age Defense BB Cream SPF 30

Det har ryktats att Clinique ska släppa en BB Cream ett bra tag, och nu i veckan dök det äntligen upp lite mer officiell info. Den 14 maj lanseras Age Defense BB Cream SPF 30 (295kr). Produkten kommer i tre nyanser och används för sig själv eller som en bas under din vanliga foundation. Jag är supernyfiken!

Cliniques nya Age Defense BB Cream SPF 30 förebygger synliga ålderstecken, skyddar mot skadlig UVA- och UVB-strålning och miljömässiga faktorer samtidigt som den täcker precis det du vill dölja. Fina linjer och rynkor minskas synligt med hjälp av en unik sammansättning av optisk teknik samtidigt som att huden mjukas upp, återfuktas och får ett ungdomligare utseende. Dessutom hjälper cremen till med att bevara hudens balans och mattar samtidigt feta och blanka områden så att din foundation håller samma fina lyster hela dagen.

 Jag har ju inte testat Age Defense BB Cream SPF 30 själv än, så informationen står Clinique för. Men jag vet ju att en hel del av er är lika nyfikna som jag när det kommer till nyheter så i väntan på ett kommande omdöme nördar vi ner oss lite mer i pressmaterialet. Där får vi bl a veta att det här är en multiprodukt med en sammansättning av:

Ljusreflekterande pigment som döljer och korrigerar färgskillnander och absorberar överskottstalg. E-vitamin skyddar huden mot yttre faktorer som kan bryta ned kollagen. Koffein lugnar och lindrar irriterad hud samtidigt som det verkar stimulerande. Glycyrrhetinsyra minskar irritationer som uppstår av yttre och inre stresspåverkan. Ett fuktkomplex som består av trehalos, karboxylsyra och natriumhyaluronat ökar hudens fuktnivå och upprätthåller fuktbalansen medan sockerrörsextrakt minskar talgproduktionen. Kemiska solfilter absorberar skadliga UV-strålar och ger ett brett skydd med SPF 30. Fysiska solfilter ger ett extra skydd genom att filtrera bort UVA- och UVB-strålar.

Formulan ska passa alla hudtyper, även den känsliga. I mina öron låter detta lite mer som de traditionella BB krämerna från asien än t ex Garniers som för mig är mer av en färgad dagkräm.

Vad säger ni, är ni nyfikna på Cliniques kommande BB Cream?

33 Kommentarer
 1. Helena
  Helena says:

  Har en liggandes här hemma men helt glömt den, hm, ska nog prövas i morgon. Inköpt i USA i somras. Har höga förväntningar då jag älskar deras övriga puder & foundations-produkter.

  Svara
 2. Lotta L
  Lotta L says:

  Jag är såå nyfiken! Vill gärna ha en.
  Men jag undrar, täcker den inte lite då, så man kan ha den ensam? Ska bli spännande att höra mer om den!

  Svara
  • Helena
   Helena says:

   Så ja, dag ett avklarad med beröm godkänt!

   Tjock konsistens & den behöver jobbas in för att inte bli ”kakig”, täcker mycket bra. Till skillnad fr Garnier får jag inte glow utan blir mer matt. Sitter otroligt bra & behöver inte bättre på eller dämpa t-zonen ngt under dag/kväll.
   Tror det här kan bli en favvo men kanske en aningen för ”tung” framåt sommaren…

 3. GlitterLover (Lina)
  GlitterLover (Lina) says:

  Det känns som om jag är den enda som inte fallit för detta med bb-krämer. Jag är helt enkelt inte såld alls… Har förmodligen med att göra att jag inte tycker om flytande foundations eller färgade dagkrämer.

  Svara
 4. Cynthia
  Cynthia says:

  Åh det här låter ju fantastisk! Lite fundersam över det här med att den dels är anpassad för äldre hy, men men, jag får väl slå till som den 18åriga beautyfantast jag är!

  Svara
 5. peachgirl
  peachgirl says:

  Jag tycker det är intressant men som med all hudvård/foundation måste jag se ingredienslistan först…men det låter praktiskt med solskydd och lite utjämnande färg i samma produkt.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   multiprodukter är ju alltid trevligt, OM de inte hamnar så mitt emellan att de varken är bra för det ena eller det andra :)

 6. Therese Hallberg
  Therese Hallberg says:

  Riktigt nyfiken! Har tyvärr inte fått se den ännu, men är riktigt taggad. Är ju redan BB-fan sedan tidigare och dessutom gillar jag Clinique hur mycket som helst, så detta känns som om det kan bli riktigt, riktigt bra…

  Svara
 7. Lotta Trettioplus.com
  Lotta Trettioplus.com says:

  Låter som en bra idé, ska försöka testa produkten när den kommer ut! vet du om den kommer ut i någon annan spf?

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   BB cream har främst varit en stor grej i asien, det är först senaste året som det börjat dyka upp varianter mer brett här. Om man bortser från våra klassiska färgade dagkrämer då :)

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] ni ska kolla in det här om ni är nyfikna på BB Creams eller är Cliniquefans överlag. Läs gärna mitt tidigare inlägg om krämen om ni är nyfikna på att veta mer om hur Clinique själva presenterar sin […]

 2. […] jag är nyfiken? Jodå, peppen är riktigt hög och Lipgloss bitch verkar känna likadant. Eftersom jag redan tjatat mig sönder och samman om BB-crèmer här i […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.