Den tog slut! Canoderm

20130114-193015.jpg

Canoderm är bästa krämen för min vintertorra hud, karbamid is da shit helt enkelt. Tuben kostar 63.50 på Apoteket och igår fick jag köpa på mig en ny, den här krämen vill jag inte vara utan.

21 Kommentarer
 1. peachgirl
  peachgirl says:

  Jag måste som vanligt se ingedienslistan innan jag köper men urk, snacka om krokodilhud man har nu…smalbenen är som frasvåfflor (fast inte så goda!)

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Beror på i vilket tillstånd min hud är, har jag självsprickor så kan det svida litegrann. Men det är inte värre än att det är värt.

 2. Jenny
  Jenny says:

  Min hud älskar karbamid – men jag måste ha ordentligt av det i rengöring till ansiktet framförallt. Fått ”återupptäcka” att jag ju faktiskt har rejält torr och lättirriterad hud när min sista tub av ”L300 Deep cleansing” tog slut då produkten av något konstigt skäll utgått. Glycerinbaserad och ingen SLS så långt ögat når och en ordentlig dos karbamid. Vet Eucerin hade en ansiktstvätt med tokmycket karbamid för xx antal år sedan, den försvann också, undrar om det bara är jag som verkligen ”måste” ha det.
  Vad gör man annars om man har super yttorr men samtidigt lätt tilltäppta porer så huden inte gillar oljor för att överleva vintern?
  Den plus TVÅL’s Oil free strawberry and salicylic acid lotion har hållt min hud så super jag började tro jag hade normal hud året om. Provade någon från L’oreal för ”dry and sensitive” och vips ser jag ut som torr krokodil i ansiktet – vill *inte* återgå till fettbaserade rengöringar igen och få fullt med pormaskar och andra tilltäppta porer ;(

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Har inte aktivt kikat efter rengöringar m karbamid så jag vet inte vad det finns för alternativ tyvärr. Salicylsyra är ju trevligt i rengöringar när man vill undvika tilltäppta porer :)

 3. Karin
  Karin says:

  Jag har den i ansiktet, när det stramat så det gör ont trots oljor och krämer. Tycker faktiskt att det har funkat bra, men det kanske inte är bra för ansiktet i längden när det är en kroppskräm, jag vet inte.

  Svara
 4. Maria
  Maria says:

  När jag var yngre hade jag stora problem med extremt torr hud i ansiktet, i perioder (framförallt på vintern såklart) var det så att den nästan krackelerade och ingenting hjälpte. Till slut hittade jag Canoderm och det hjälpte verkligen. Jag använde den dagligen som ansiktskräm i säkert 5 år. Så ja, självklart kan man använda den som ansiktskräm.
  Nuförtiden har jag inte de problemen längre så nu använder jag den bara till händerna.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Ja, absolut, det är klart att man kan ha den i ansiktet också, jag i min enfald tänkte mer på ”torr hy” som beskrivning av en allmän hudtyp när jag fick frågan. Fel av mig.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.