Den tog slut! Canoderm

20130114-193015.jpg

Canoderm är bästa krämen för min vintertorra hud, karbamid is da shit helt enkelt. Tuben kostar 63.50 på Apoteket och igår fick jag köpa på mig en ny, den här krämen vill jag inte vara utan.

21 kommentarer på Den tog slut! Canoderm

 • Använder du den i ansiktet eller på kroppen? :)

  • På kroppen

 • Den är minsan en riktig vinnare!

  • Eller hur :)

 • Håller med, den är bra!

  • Toppentub :)

 • Jag måste som vanligt se ingedienslistan innan jag köper men urk, snacka om krokodilhud man har nu…smalbenen är som frasvåfflor (fast inte så goda!)

  • Karbamid is da shit

 • Canoderm är den bästa, hela familjen använder den året runt (men mest på vintern). Köper den på flaska med pump.

  • Perfekt med pumpflaskan när det går åt mycket.

 • Svider den inte? Har för mig karbamid gör det?

  • Beror på i vilket tillstånd min hud är, har jag självsprickor så kan det svida litegrann. Men det är inte värre än att det är värt.

 • Den där krämen brukar vara det ända som fungerar när min torra hy blir så torr i vintervädret att den flagnar. Riktigt budgetkap också! :)

  • Ja, den är perfa :)

 • Min hud älskar karbamid – men jag måste ha ordentligt av det i rengöring till ansiktet framförallt. Fått ”återupptäcka” att jag ju faktiskt har rejält torr och lättirriterad hud när min sista tub av ”L300 Deep cleansing” tog slut då produkten av något konstigt skäll utgått. Glycerinbaserad och ingen SLS så långt ögat når och en ordentlig dos karbamid. Vet Eucerin hade en ansiktstvätt med tokmycket karbamid för xx antal år sedan, den försvann också, undrar om det bara är jag som verkligen ”måste” ha det.
  Vad gör man annars om man har super yttorr men samtidigt lätt tilltäppta porer så huden inte gillar oljor för att överleva vintern?
  Den plus TVÅL’s Oil free strawberry and salicylic acid lotion har hållt min hud så super jag började tro jag hade normal hud året om. Provade någon från L’oreal för ”dry and sensitive” och vips ser jag ut som torr krokodil i ansiktet – vill *inte* återgå till fettbaserade rengöringar igen och få fullt med pormaskar och andra tilltäppta porer ;(

  • Har inte aktivt kikat efter rengöringar m karbamid så jag vet inte vad det finns för alternativ tyvärr. Salicylsyra är ju trevligt i rengöringar när man vill undvika tilltäppta porer :)

 • Har du den i ansiktet också? Jag är jättetorr just där men inte alls på resten av kroppen.

  • Nej, det här är för kroppen. En bra ansiktsolja som serum kanske kan vara något för dig?

 • Jag har den i ansiktet, när det stramat så det gör ont trots oljor och krämer. Tycker faktiskt att det har funkat bra, men det kanske inte är bra för ansiktet i längden när det är en kroppskräm, jag vet inte.

 • När jag var yngre hade jag stora problem med extremt torr hud i ansiktet, i perioder (framförallt på vintern såklart) var det så att den nästan krackelerade och ingenting hjälpte. Till slut hittade jag Canoderm och det hjälpte verkligen. Jag använde den dagligen som ansiktskräm i säkert 5 år. Så ja, självklart kan man använda den som ansiktskräm.
  Nuförtiden har jag inte de problemen längre så nu använder jag den bara till händerna.

  • Ja, absolut, det är klart att man kan ha den i ansiktet också, jag i min enfald tänkte mer på ”torr hy” som beskrivning av en allmän hudtyp när jag fick frågan. Fel av mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kategorier
Arkiv
Annons