Essie winter collection 2012/2013

Det är full fokus på våren nu men i förra veckan dök Essies vinterkollektion lite överraskande upp hemma hos mig. Kollektionen har funnits ute i butik sen december men det är förstås inte vår bara för att vi har skiftat år, så det är klart vi ska prata lite om det här.

Kungligheter står för inspirationen till vinterns palett, en kvinna kan få allt menar Essie Weingarten som är märkets grundare och creative director.

Jag bara älskar den eleganta enkelheten hos en mättad, monokromatisk look. Det är så lyxigt och ändå så lätt att matcha. Det är en del drottning Elisabeth, två delar hertiginnan av Cambridge. De säger vad de tycker och använder de färger de vill. De går alltid efter det de själva vill. Deras inflytande är som deras auktoritet, obestridlig.

Personligen har jag lite svårt att relatera till det här med att hämta sin inspiration från det engelska kungahuset just, kanske fascinerar det amerikaner mer än oss svenskar?

Hursom, jag gillar den här paletten – och nog känns den rätt härligt klatschig för att vara en vinterkollektion. Här finns lack som kommer locka långt in på våren tror jag.

Beyond Cozy – gnistrande guld av högsta karat

Where’s my chauffeur? – målinriktad magnifik turkos

Butler please – kobolt med blått blod

Snap happy – klart skinande cinnoberröd

She’s pampered – flagrant lyxig purpurröd

Leading lady – strålande kunglig karmosinröd

Rek. pris är 129kr och kollektionen finns på Åhléns, Kicks, HM och utvalda salonger fram till mars.

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.