Essie Pink about it

October is Breast Cancer Awareness month, but since 1 in 8 women will be fighting breast cancer in her lifetime, it’s important that we think about it all year. Essie is a proud supporter of Living Beyond Breast Cancer, an organization that provides support services to women diagnosed with breast cancer, their families, and caregivers. Together, we can do anything.

Oktober går i rosa för att ge extra fokus åt bröstcancer och många beautymärken gör sitt för att dra ett litet strå till stacken. Essie släpper t ex lacket Pink about it. Gott så! Men jag hade önskat att man valt en rosa nyans av god kvalitet istället.

Färgen är sött glassrosa men väldigt svårlackat, ni kan säkert se skuggningarna i finishen som skvallrar om ojämna fläckar här och var. Här har jag lackat tre lager, det sista ett rejält sådant i ett försök att rädda upp. När ljusa lack har den här typen av kritiga pigment i sig så är de svåra, jag vet det och var förberedd på tålamodsprövande nogsamt lackande – men blev ändå besviken. Ytterligare ett problem är att färgen dagen efter fortfarande inte var härdat helt igenom, jag lyckades dra upp en helt kal fläck på tummen när jag kom emot en bit kartong. Detta kan dock vara överlackets fel, så jag ska inte skylla på Pink about it här innan jag testat topplacket på annat. Men jo, överlacket kommer från Essie det också så…

Det söta rosa skimret man ser i flaskan syns inte alls på naglarna, istället får man små bubblor i finishen. Jo, även det kan bero på topplacket och inte på Pink about it, men så var det ju det där med att topplacket jag använt kommer från Essie det också. Den här manikyren var alltså inte kul nånstans.

 

13 Kommentarer
 1. Andrea V
  Andrea V says:

  Jättesöt färg verkligen, sådär perfekt pastellrosa. Trist med täckningen! Ända sen mamma drabbades av bröstcancer (2 omgångar har hon klarat) så skänker jag pengar, köper produkter och rosa band. Det lilla man kan göra för att bidra till att rädda liv tycker jag! Blir rosa naglar hela oktober ♥

  Svara
 2. Emelie
  Emelie says:

  Anledningen till att lacket inte härdat är för att du har målat för många gånger. Två gånger räcker o m du ska Max dra tre dag med lacket på varje nagel, en vid kanten, mitten o andra sidan. Annars för du ett så kallat ”fönster”

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Nja, två ggr räcker inte alltid för att det ska bli full täckning och här var det ju dessutom svårt att få jämnt. Då är det förstås ett stort problem att just detta lacket inte klarar av att härda när det målas i de tre lager som behövs för att alls bli snyggt på. Jag har lackat naglarna i 25 år så jag tvivlar på att det har med min teknik att göra här faktiskt :)

 3. Pssion Emelie
  Pssion Emelie says:

  Mitt exemplar betedde sig precis som ditt. Med bubblor dessutom! Jag provade också med Essies egna topplack så jag vet heller inte vilken av produkterna som felar. Men formulan var hur som helst hemsk.

  Svara
 4. Isabelle
  Isabelle says:

  Jag blev inte heller imponerad! :( Såg så fint ut med lite rött skimmer i, men exakt som du skriver så blev det inte täckande och inte alls som det resultat jag hade hoppats på!

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] BRO. Min favorit av dessa produkter är lacket Pink about it som är ljuvligt glassrosa. Lipglossbitch har lackat, liksom Linda, Beleza, Omygloss, Brownsugar och Fröken […]

 2. […] BRO. Min favorit av dessa produkter är lacket Pink about it som är ljuvligt glassrosa. Lipglossbitch har lackat, liksom Linda, Beleza, Omygloss, Brownsugar och Fröken […]

 3. […] About It ute i bloggvärlden, här kan ni se swatches och läsa både vad Linda Hallberg och Lip Gloss Bitch anser om årets rosa lack från Essie som släpps med tanken på de som drabbats av bröstcancer […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.