Urtekram Roll-On Deo Crystal Rose

IMG_3320.JPG

UPPDATERAT:  Jag granskar kommentarerna till alla mina blogginlägg innan de släpps fram, spam och s.k ”kritik” som inte är relevant för inlägget eller håller en rimlig ton publiceras inte. Jag förbehåller mig rätten att slippa se skiten mer än de sekunder det tar för mig att besluta att det är soptunnan som gäller. På förekommen anledning vill jag nu särskilt påpeka att det t ex inte är ok någonstans att önska mig cancer för att jag skriver ner en ekoprodukt!

***

Lille vän, som jag hoppades på dig!

Det började så bra, jag har använt Urtekrams deo i mer än en månad utan några större problem. Sen gick det plötsligt inte alls längre.

Kortfattad bakgrund: jag har varit lite rädd för eko-deos, jag fick en otäck reaktion av en för några år sen – skinnflådda armhålor som vätskade sig och hade svårt att läka ut. Efter det så har jag varit väldigt känslig mot deodoranter som jag alltid kunde använda tidigare och kan inte längre raka mig under armarna.

På senare tid har jag varit mindre känslig igen och vågade mig på att testa Urtekram Roll-On Deo Crystal Rose. Anledningen till detta var främst att jag ville se om jag kan vänja mig vid deos utan aluminium. Och det gick överraskande bra. Urtekrams täpper inte till så huden i armhålan får andas och kan kännas lite fuktig, detta har inte varit oävet utan efter några dagar ganska behagligt faktiskt. Jag har inte luktat svett, det luktar inget alls förutom av den där rosen några minuter vid applicering.

Efter lite mer än en månad skrev jag ett utkast till en positiv recension, men innan den hann publiceras fick jag en rejäl reaktion även av denna eko-deo.

När vi plötsligt fick riktigt höga temperaturer här i Jönköping så märkte jag snabbt att denna deo inte klarar av att hålla mig ”torr”, det tog inte lång stund innan det rann om mig . När jag kom hem efter jobbet tog jag en sval dusch och ny deo under armarna – då brann det bara till, jag fick fullkomlig panik av hur det sved. Massa kallt vatten på för att dämpa smärtan och få bort all deo.

Jag la upp en bild på Insta för att visa det ilsket röda, men man ser inte att jag är helt knottrig av blåsor – som en massa fiskrom som min make så fint uttryckte det. Det blev några dagar med enbart kylskåpskall kokosolja under armarna, så skönt när det hettar och svider (tips!).

Nu efter fyra dagar vågade jag testa att ha deo på mig igen, en gnutta från ett stick från Dove som jag använde innan jag började testa Urtekrams. Jag är fortfarande röd i huden, och det svider när jag blir varm, men blåsorna har tack och lov lagt sig.

Om jag får för mig att testa en eko-deo igen så är ni så goda och säger till mig på skarpen hörni!

LipGloss Bitch ger betyget: –

10 Kommentarer
 1. Karin
  Karin says:

  Missade tyvärr att denna inte funkade för dig — synd, jag som gillade den så! MEN jag fick också en reaktion när jag hade typ 1 ml kvar i flaskan, rimligt eller?! På mig blev det rött och kliigt, men det verkar tyvärr bli så av de flesta deos för tillfället… :(

  Svara
 2. anna
  anna says:

  Hej,

  Har du tagit reda på varför du fick sådana reaktioner? Har nyligen börjat använda urtekrams deodorant och har nu konstant klåda under armarna. Svider när jag rakar och ”vecken” i armhålorna är irriterade.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Hej! Nej, jag vet inte riktigt vad det var jag reagerade på. Har inte testat igen efter detta och helt återgått till ”traditionella” deos.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.