Pixi Skintreats Nourishing Cleansing Balm

2

pixi nourishing cleansing balm

Pixi Skintreats Nourishing Cleansing Balm (279kr) är den andra produkten jag testar ur Pixis hudvårdssortiment. Med tanke på hur förtjust jag är i deras Glow Tonic (inne på tredje flaskan nu!) så är jag förstås pepp på att prova mer från märket.

Det finns finfina rengöringsoljor men har jag möjlighet att välja så tar jag i regel en cleansing balm istället. Jag gillar det fasta, som inte slabbar utan smälter ner först när man masserar in det helt enkelt.

pixi nourishing cleansing balm 2

Pixi Nourishing Cleansing Balm innehåller bl a mandelolja, kakaosmör och sheasmör, fett löser fett, huden får näring och blir både ren och mjuk.

Det här är en cleansing balm som, till skillnad från de andra jag har hunnit med att testa, inte emulsifieras när man tillsätter vatten. Balmen omvandlas alltså inte till det där mjölkiga som lätt kan sköljas av utan här behöver man använda sig av en fuktad handduk. Många som använder oljor eller balms jobbar säkert så idag, jag gör det då och då om jag har kraftig makeup på mig men behöver det i regel inte. Men här kommer jag inte undan.

Det är inget som stör mig eller så, det tar inte särskilt mycket längre tid och det är en behaglig rutin. Men jag inser också att det kommer göra att jag väljer att använda Pixi främst när jag har mycket att tvätta av.

Formulan doftar svagt av ros. I min näsa är det bara precis så mycket att kvällstvätten känns extra lyxig och nice, men doft- eller roskänsliga behöver kanske ta en sniff innan köp.

Jag kör dubbelrengöring om kvällarna och med Pixi Skintreats Nourishing Cleansing Balm följer jag upp med en traditionell rengöring som gärna får löddra lite. Smaksak det där, tror att ni med torrare hy kan uppskatta att följa upp med en ärta till av balmen och verkligen låta de göttiga oljorna komma till sin rätt.

LipGloss Bitch ger betyget: 4

9 Kommentarer
 1. Jennie
  Jennie says:

  Jag har tack vare dig beställt min första Pixi-produkt nu, fuktmisten, hoppas hoppas den funkar på mig ned. :) rengöringen verkar också intressant för min del. :)

  Svara
 2. Lollo
  Lollo says:

  Jag beställde denna balm efter din recension och fick hem den idag! Min har som små korn i sig, nästan grynig i konsistensen. Ska det vara så eller har jag fått en dålig Batch? Har försökt googla men inte hittat något om att där ska vara ”korn” i den :)

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Min är också lite grynig, men det smälter och känns liksom inte kornigt/skrubbigt mot huden. Hur känns din?

  • Lollo
   Lollo says:

   Nej det stämmer att de smälter mot huden! Blev osäker när jag öppnade burken bara :) tack för svar!

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.