The Ordinary, lite nytt på badrumshyllan

the ordinary

Lite smått och gott från Deciem, The Abnormal Beauty Company.

The Ordinary är Deciems mest kända märke och sen något år tillbaka extremt hypat. Jag har shoppat från Deciem tidigare, men då har mitt fokus legat hos Niod. Det är första gången jag testar något från The Ordinary nu.

När jag klickade hem det här gänget var planen egentligen att försöka få tag på deras foundation, men det har varit väldigt högt tryck på dem så lagret var tömt. Tröstade mig själv med att passa på att botanisera bland lite annat, priserna är löjligt låga så jag i princip enbart på nyfikenhet.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zink 1%

5,9 EUR (ca 56kr) för 30ml

Innehåller serumet niacinamide, jättebra! Innehåller det minst 10%, ännu bättre! Det är kortfattat vad jag har snappat upp om niacinamide de senaste åren. Det boostar skyddsmekanismerna i huden, ökar produktionen av ceramider som gör huden stark och behåller fuktnivån. Kan balansera en oljig hud och hjälpa kollagenproduktionen som håller huden elastisk och fin. Hjälper till att reducera ojämn pigmentering och har en synbar inverkan på förstorade porer, fina linjer och glåmighet i hyn. Hurra!

Kan användas morgon och kväll.

The Ordinary menar att serumet inte ska användas tillsammans med vitamin c, att de på något sätt skulle ta ut varandra. De rekommenderar att man istället kör niacinamid på kvällen och vitamin c på morgonen. Men hos Paula’s Choice t ex menar man att detta baseras på studier från 60-talet som inte är representativa för dagens produkter och att vitamin c och niacinamid är en bra kombo som boostar varandras egenskaper.

The Ordinary Advanced Retinoid 2%

9,8 EUR (ca 94kr) för 30ml

Det pratas en hel del om den nya generationen retinoider, som ska ge bättre resultat och skapa mindre irritation. Den här typen av hudvårdsprodukter kan kosta exakt hur mycket som helst, The Ordinary lägger sig på en trevlig hundralapp. Det är klart man måste testa och se hur de står sig!

Används i kvällsrutinen och ska inte kombineras med annat som innehåller retinoid. Man rekommenderar också att solskydd används dagtid.

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane

7,2 EUR (ca 69kr) för 30ml

Squalane är ytterligare något ”alla” borde ha i sin hudvårdsrutin. Det är en utmärkt fuktgivare som rekommenderas för alla hudtyper. Jag använder gärna sheetmasks med just denna ingrediens efter en peeling eller djuprengörande lermask. Det svalkar, lindrar, ger massa fukt och härlig stuns i huden.

Så när jag såg att The Ordinary hade ren squalane på flaska så var det självklart att klicka hem ett ex. Det här är en produkt att använda närsom vid behov, den är inte tilltäppande och ska som sagt passa precis alla hudtyper. Man kan tydligen ha det i håret också för att skydda vid styling och ge lyster.

*****

Du noterar kanske att jag har med två produkter från Hylamide också på bilden. Mer om dem kommer i ett senare inlägg. Sen det här gänget kom hem har jag hunnit lägga en ny beställning hos Deciem, deras foundation fanns plötsligt i lager och jag hittade massor hos The Ordinary som jag blev nyfiken på. Så kika in igen om du vill läsa mer om mitt testande framöver.

 

 

 

4 Kommentarer
 1. emma
  emma says:

  Åh, vad roligt! Jag fick hem mitt paket från asos med the ordinary i fredags! Har aldrig testat märket förut så ska bli jättespännande att prova, dock beställde jag bara syror så väntar nog lite tills jag inte ska sola mig så mycket mer :)

  Svara
 2. Liselotte
  Liselotte says:

  Testat och gillat alla! Squalanen är grymt skön, och känns väldigt skonsam. När jag gått in för mycket med retinol (dock inte denna, eftersom den fungerat väldigt o-irriterande på mig) eller syror har jag ”badat” ansiktet i oljan :-)

  Niacinamiden märkte jag kanske inte så mycket av, men den KÄNDES bra och gör nog nytta i längden.

  Svara
 3. Linnéa Lindsköld
  Linnéa Lindsköld says:

  Så spännande! Och bra priser för att man ska vilja testa allt. Jag ser mycket fram emot att läsa dina recensioner när du hunnit testa ett tag.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.