Vattenfasta mascaror, recension * 2

 

Vattenfasta mascaror, jag har hunnit testa två nya (för mig) hittills i sommar.

En del använder vattenfasta mascaror året runt, för att de tycker allt annat smudgear eller för att de håller böjen bättre. Jag byter ut mina traditionella nångång i juni. För två somrar sedan stiftade jag bekantskap med Estée Lauder Sumptuous Waterproof Bold Volume Lifting Mascara, wow så bra den var! Körde på den även förra sommaren, men i år var den slut här i stan varje gång jag kom på att jag behövde köpa.

När jag inte tyckte att jag kunde vänta längre utan bestämde mig för att beställa via nätet, ja då kom tanken om att testa något nytt som ett brev på posten. Och så klickade jag hem By Terry Mascara Terrebly Waterproof (339kr) istället.

 

vattenfasta mascaror

Borsten är av traditionell typ och formulan sätter sig bra. Efter bara några användningar matas tillräckligt med kräm upp på borsten för att jag ska slippa pumpa en massa mellan lagren.

Svärtan är fin och jag får hyfsat med volym och längd utan att behöva jobba så hårt på det. Det går att bygga upp volymen rejält men då tynger också mascaran mer än vad som är ok i min bok.

By Terry Mascara Terrebly Waterproof håller för väta och svett under dagen, den är inte 100% gnuggsäker men är man lite försiktig så.

Framåt kvällen har jag en liten grå skugga under franskanten. Inte värre än något jag skulle kunna acceptera av en traditionell mascara, men för en vattenfast dito i den här prisklassen? Nej, det blir såklart avdrag för det.

LipGloss Bitch ger betyget: 3

 

När jag var på citygross senast så haffade jag ett ex av Wet n wild Max Volume Plus Waterproof Mascara (79,50kr). Hade inga förhoppningar utan tänkte mest det kunde vara kul att se hur en riktig budgetmascara kunde stå sig mot By Terrys nu när jag höll på att testa den.

Den här borsten har plastpiggar som inte klarar av att plocka upp någon kräm. Jag får vrida runt den ordentligt i hylsan för att mata på. Borsten är bredare i basen men också lite plattare där. Jag förstår inte syftet alls, det krånglar mest till appliceringen tycker jag.

Jag drar på ett lager, fransarna blir svarta men inget mer. Ner i hylsan igen, nästa lager, mjo, kanske att de fick liiite längd nu. Ner i hylsan igen, tredje lagret, hm, det händer ju i n g e n t i n g här.

Tror aldrig jag har lyckats få ett så fjompigt resultat av en mascara tidigare.

Formulan håller bra för väta (som i vatten). Men sommarsvetten på ögonlocket löser upp svärtan utan större problem. Jag har sotiga spår både uppe och ner efter bara någon timme eller två.

Jag älskar budgetkap och Wet n wild har en hel del värt att kolla in i sortimentet. Men en skitmascara är en skitmascara.

LipGloss Bitch ger betyget: 1

Har du några favoriter att tipsa om när det kommer till vattenfasta mascaror?

 

3 Kommentarer
 1. Anna
  Anna says:

  Måste tipsa om Isadoras 100% waterproof. Den HETER bulid-up mascara extra volume och DET är bullshit men det var den enda jag hittade som var brun/svart och herregudminje VAD DEN SITTER!
  Den är torr, färgar bara, bygger noll (man kanske kan bygga menjag orkar inte) och jag har haft den i regn och 1 timmes hysterisk gråt och den rör sig inte en millimeter. Om man håller ögonkrämen på avstånd, för det är bara fett och en vettig komboremover som tar bort den.

  Svara
 2. Therese
  Therese says:

  Jadu…. Estée Lauders vattenfasta Sumptuous verkar inte tillverkas längre. Den finns helst enkelt inte. Har frågat på alla ställen som har märket och det är samma svar överallt ”Den verkar vara restad”, ”Den är slut”…men eftersom den inte finns på nätet heller, och jag såg något om någon ”smudgeproof mascara” de skulle ha så tror jag de tagit bort den. Jag GRÅTER!!!

  Jag använder bara vattenfasta mascaror och jag har, varken förr eller senare hittat någon som är lika bra…. Köpte Dior shows vattenfasta, som skulle vara ”såååå bra”. Jag har försökt och försökt men jag gillar den inte. Jag får inte till det med borsten och jag blir svartprickig under ögonbrynen där fransarna drar i. Köpte Lancómes Hypnose…samma sak där, även om den är betydligt mer lättapplicerad (Lite dålig volym enligt mig, dock…). Nu minns jag inte namnet på den ljusgröna vattenfasta från Clinique…men någon Sumptuous är den inte… Jag hade förhoppningar på by Terry´s mascara men då behöver jag inte lägga pengarna på den heller låter det som :/

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *