Fenty Beauty, det här gick jag loss på!

Fenty Beauty lanserades i fredags och jag var inte sen att klicka hem lite godis. Sephora levererade snabbt även denna gång, ordern skickades i måndags och i tisdags hade paketet landat på mitt utlämningsställe. Jag ligger hemma i feber men idag tyckte maken att jag behövde piggas upp lite så han knatade bort och hämtade ut. Blev genast på bättre humör!

 

Vi kikar väl lite? Full-Bodied Foundation Brush (345kr) köpte jag ev främst för att verktygen är så sjukt snygga! Ja, jag erkänner det. Men den känns väldigt skön också, ska bli superintressant att se hur den fungerar.

Jag är väldigt nyfiken på Rihannas foundations, 40 nyanser! Ja, det ÄR en stor grej. Men foundation är ju svårt att beställa över nätet så jag får vänta tills jag har möjlighet att prova ut.

 

Den perfekta basen är ju Fenty Beautys främsta fokus, så det kändes logiskt att testa primern. Har stora förhoppningar! Pro Filt’r Instant Retouch Primer kostar 320kr.

Förpackningarna är extremt tilltalande tycker jag, classy.

 

fenty beauty

Först var jag inne på att köpa kitet Match Stix Trio (540kr) som innehåller concealer, contouring och highlighter. Kitet kommer i fyra uppsättningar så det ska vara lätt att välja utifrån djupet på ens hudton.

Concealern skulle nog inte användas nåt särskilt i mitt fall så jag valde till slut att nöja mig med contouringsticket i nyansen Amber. Sticken kostar 250kr st.

Jag gillar att man tänkt till med förpackningarna här, de är magnetiska så man kan koppla ihop sticken om man vill ha dem samlat.

 

 

Killawatt Freestyle Highlighter Duo (345kr) var nog svårast att välja nyans på, vill ha alla! Bestämde mig för att börja med Girl Next Door/Chic Phreak, men jag är redan säker på att det blir minst en till.

 

Sen blev det ett läppglans också förstås. Gloss Bomb (175kr) är den enda läpprodukten i sortimentet, och inte bara det, Fenty Glow är den enda nyansen dessutom.

Man hävdar att den här roséguldhistorien är en universiell nude-nyans, ska alltså passa alla hudtoner. Jag tror att man är ganska så rätt ute faktiskt, modigt hursom att hålla det tight.

 

 

Jag har nog aldrig hängt så mycket på YouTube som de här dagarna, har ju varit så extremt pepp på lanseringen och jag kan som inte-få-nog. Allt är så rätt.

Har stött på väldigt lite negativitet kring lanseringen. Såg att det finns dem som tycker att Rihanna är en dålig förebild, någon menar att produkterna känns plastiga och ett par har inte alls fattat hypen och redan tröttnat på’t.

Förebilder får folk ha vilka de vill, tycker mest det är synd om man missat att Rihanna är Queen. Att produkterna är plastiga håller jag inte med om, de är sleeka och snygga, älskar den här borstade looken och det finns en fin tyngd i dem. Smaken är dock som baken.

Men, förlåt mig, men! Att inte förstå hypen? Att inte förstå hur pass stort det är att släppa 40 foundationsnyanser, då har man bara ingen koll på hur beautybranschen fungerar och hur exkluderande den är. Känner du att du är där så skylta inte med den okunskapen, fråga en kompis med mörkare hy än du hur hen ser på saken. Eller följ bara lite annat folk på Insta. Det är inte bara viktigt, allt blir roligare också jag lovar.

SÅ! I dagens positiva och härliga anda, vad har du köpt och hur mycket älskar du?

Jag återkommer med lite recensioner framöver, ska bara bli av med den här förkylningen så jag kan börja mejka mig igen.

 

8 Kommentarer
 1. Saffron
  Saffron says:

  Jag hade tänkt köpa glosset men det var slut!! Så typiskt. Sugen på match sticks också, tänker att de skulle vara fina både som highlight och på ögonen. Håller med om att allt är otroligt snyggt! Älskar förpackningarna.

  Svara
 2. Lina
  Lina says:

  Har sjukt svårt att bestämma mig, har förvisso Sephora i Uppsala så kan gå och klämma på dem men har inte hunnit ned än.
  Känns ju som att en highlighter är ett måste i alla fall!
  Hur är läppglanser? Hört att nån sagt att det är klibbigt och sticky.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Ja, läppglanset är sticky, på det där sättet som de var “förr” om du förstår hur jag menar. Innan man började laborera med hybrider. Hållbart och högblankt, men sticky. Antingen gillar man el så hatar man :D

 3. Shopaholic
  Shopaholic says:

  Jag tycker att foundationen är väldigt bra, tunn, lite åt det torra hållet, heltäckande (om man vill) och håller sig på plats hela dagen. Match Stix har jag köpt en rouge variant och en concealer variant, nöjd med båda dessa, så far. En highlighter kommer det definitivt att bli framöver och kanske en borste, får se :-)

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.