The Ordinary AHA 30% +BHA 2% Peeling Solution

 

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution har fått mycket uppmärksamhet på sistone. Och välförtjänt sådan. Här har vi en produkt som väldigt många kan få fina resultat av.

 

The Ordinary är ett extremt prisvänligt märke. De allra flesta produkterna kostar en bit under hundralappen, AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution ligger på 7,2 EUR (ca 69kr).

AHA-syra exfolierar det yttersta skiktet av huden. Den synliga effekten av detta blir en jämnare ton och klarare hy. Döda hudceller täpper till och när vi får bort dem så kan efterföljande produkter göra mer nytta. BHA-syra är också exfolierande men den stora vinsten ligger i deras förmåga att rengöra porerna. BHA löser upp och rensar ut.

Man har tillsatt Tasmanian Pepperberry för att reducera den irritation som kan uppstå, hyaluronsyra för komfort, Vitamin B5 för cellförnyelsen och svart morot som antioxidant.

 

the ordinary peeling solution

Produkten rekommenderas att användas som en mask en kväll per vecka. Den ska appliceras på rengjord och torr hud, med en bomullsrondell enligt The Ordinary men jag slabbar på med fingrarna. Masken får sitta i max 10 minuter, sen sköljer man av med ljummet vatten.

Min hy är hyfsat van vid syror men jag får väldigt gott resultat när jag använder The Ordinary Peeling Solution. Med detta vill jag alltså säga att den är bra effektiv. Huden blir mjuk och len och ser klar och fräsch ut. Det finns absolut ingenting i närheten av så plånboksvänligt som ger mig den här effekten. Doften är lite pepprig och jag läste just att det är Tasmanian Pepperberry som ger produkten dess färg. Nyansen kan skilja sig lite åt beroende på vilken säsong man skördat.

Det är bra drag i masken, det pirrar och spänner en del och jag tycker det är skönt att följa upp med en svalkande mist och gärna ren squalane (The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane t ex) efter det. Det här är en mask för de mörkare månaderna och spf är som alltid ett måste.

I det här fallet tycker jag att The Ordinary har lyckats med precis allt. Jag kan knappt komma över det faktum att jag inte betalade mer än 70 spänn för det här.

Det går inte att ge annat än högsta betyg.

LipGloss Bitch ger betyget: 5

*****

Molkan har också testat

 

 

12 Kommentarer
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Jag länkar till sidan högst upp i mitt inlägg :) Jag handlar direkt från märket, de skickar från UK. Finns på ASOS och några andra internationella webshops också tror jag.

 1. Madeleine
  Madeleine says:

  Låter precis som vad min ledsna hy behöver! Beställning är lagd. Helt oslagbara priser också, passar på att prova lite olika saker därifrån nu.

  Tack för tips och för en grym blogg!

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Ja visst är det härligt att kunna shoppa loss lite :) Det gör som inte så mycket om det följer med nåt som inte passar sen, kul att kunna testa utan att bli ruinerad. Hoppas du blir nöjd och kul att höra att du gillar min blogg!

 2. Anna-Karin
  Anna-Karin says:

  Vad händer med huden? Ser bara Samantha i Sex and the city framför mig…

  Har även skrivit en fråga på ett gammalt inlägg om Pixi glow tonic… vill så gärna testa men är lite skraj för syrorna…

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Syror luckrar upp de döda hudcellerna och exfolierar. Detta är inget att börja med om en inte testat något liknande alls tidigare, då är Pixis ett mildare alternativ som jag ofta brukar rekommendera som första steget för nybörjare :)

 3. Madeleine
  Madeleine says:

  Hej Helena, jag har en följdfråga till dig! Nu har jag kommit igång med den här solution, en gång i veckan får den hetta till ansiktet. Är det dumt att fortsätta med PC 2% BHA liquid någon i veckan med, är det hög risk att det blir för ofta med syror 2-3 gånger i veckan?

  På väntelistan att har jag retinol från PC, Skin Balancing Sper Antioxidant Concentrate serum (puh) går det att kombinera med syror alls (inte samma dag men emellan?) eller får jag snällt lov att vänta med denna lite till? Jag förstår att du inte är hudterapeut, men tänker att du har lite mer info här än vad jag själv besitter. Har ganska så fet och tålig hy, ingen torris eller upplever min hy som känlig i övrigt, hållit på med syror i ett år men undantag för sommar såklart. Tacksam för svar!

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Jag använder syror varje dag, milda till vardags och nåt med drag i som mask en gång per vecka. Jag kan bli torr om jag använder BHA för flitigt, men jag märker det rätt snabbt så det är inte värre än att jag får avstå i några dagar. Börja försiktigt och ha koll på hur huden känns. Jag använder denna el nåt annat med bra drag i en kväll per vecka. Sen kör jag BHA en el två ggr per v utöver det och mild AHA (Pixi Glow el liknande) i princip varje dag. Retinol är jag duktig med i perioder bara, och då brukar det bli varannan kväll. Men då är jag van och vet precis när jag behöver backa och hur jag ska behandla om det blir ”för mycket”. Hör ju att du inte är novis men 2-3ggr per vecka är en bra början :)

  • Madeleine
   Madeleine says:

   Hej Helena,

   tack snälla för svar! Ser fram emot att få ta fram retinolen, tror den kommer vara toppen på min hy. Pixi har jag ju läst en del om, men inte kommit dit än. När detta projekt är lanserat så lite ren AHA-syra vore trevligt med!

   Trevlig helg till dig :)

 4. Aleksandra
  Aleksandra says:

  Hej, vilken bra blogg och inlägg om just denna mask. Är nyfiken på den och tänkte beställa från deras hemsida, men undrar om man måste betala tull och moms om man beställer därifrån?

  Tack på förhand.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Hej! De skickar från England om inget ändrats på sistone, och de tillhör ju EU änsålänge så ingen moms. Men nu finns märker i Sverige, såg det på H&M i förra veckan då du kanske kan hitta den på närmare håll :)

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.