Fuktmasker för yttorr hy?

I en kommentar till mitt inlägg om Kiss New Yorks Nourishing Sheet Mask undrar Mary om jag kan tipsa om någon bra fuktmask för yttorr hy.

Hej Mary!

Ja, visst kan jag det, fellow yttorris här nämligen. Min favoritfuktis kommer från Phytomer och heter Hydrasea Thirst-Relief Rehydrating Mask. Phytomer är ett salongs/SPA-märke men hittas också hos Lyko t ex.

Den här är så bra för att den både ger fukt direkt, dämpar det där stramande, men också är vårdande i längden. Jag använder den minst en gång i veckan och låter den oftast sitta kvar över natten. När jag reser till solen så använder jag den varje dag istället för nattkräm. På så sätt håller jag huden fin och fuktmättad när den annars lätt blir yttorr.

phytomer hydrasea thirst-relief

Bonustips: något som är bra att tänka på om man är yttorr är att exfoliera huden. AHA-syra håller de döda hudcellerna borta och är fuktgivande. Sen är det lätt att tänka fukt, fukt, fukt – när det kanske är lite fett huden behöver. Särskilt nu när det är kallare. Komplettera med en olja, min senaste favorit är ACOs Renewing Face Oil (ca 199kr på apoteken).

 

5 Kommentarer
 1. Cecilia
  Cecilia says:

  Vad jag läst på många ställen är att man ska undvika exfoliering när huden är yttorr. Man ska egentligen undvika allt som innehåller aktiva ingredienser för att inte ytterligare stressa huden. Gör rutinen så enkel som möjligt och satsa på fukt tills fuktbarriären är återställd.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Intressant, var har du läst detta? Yttorr hud måste ju inte vara detsamma som en stressad eller reaktiv hud tänker jag. Är man reaktiv så ska man förstås undvika aktiva ingredienser men en yttorr hy är svår att återfukta om man inte först får bort de döda hudcellerna.

  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Ja, bloggen där var ju ett bra exempel på en hud som är stressad och reagerat mot behandling. Då ska man naturligtvis ta ett steg tillbaka, jag hamnar själv där ibland och tipsar titt som tätt om produkter jag använder då.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.