Exuviance AF Vitamin C20 Serum Capsules

Exuviance AF Vitamin C20 Serum Capsules, eller testet som kom av sig som inlägget också skulle kunna heta.

Vitamin C är en såndär generellt bra ingrediens att ha i sin hudvård (om en inte är överkänslig mot det förstås), det är en väldokumenterad antioxidant. Exuviance lanserade en ny variant under 2017. Smart förpackat i kapslar för att säkerställa att det instabila ämnet hålls aktivt och fräscht och i en lagom dagsdos.

 

Exuviance AF Vitamin C20 Serum Capsules

Jag har nämnt det många gånger förut, Exuviance är ett av mina favoritmärken och även om inte precis allt (förstås) passar mig helt klockrent så håller de en hög och jämn kvalitet. Jag börjar alltid letandet hos dem när jag vill testa något nytt och bara vet att jag vill att produkten ska ha en viss egenskap eller innehålla x och y.

Vilket märke känner du så inför?

Ni ser de snygga bronziga kapslarna på bilden, de är mjuka så man kniper till om huvudet och vrider av. Innehållet är en vit och fyllig lotion som stryks över ansikte, hals och dekolletage på kvällen. Följ upp med din vanliga nattkräm.

Är du inte van vid hög koncentration av Vitamin C sen tidigare så vänjer du först in huden med två appliceringar per vecka, och ökar gradvis tills du kan använda serumet varje kväll.

Jag blev genast intresserad av Exuviance AF Vitamin C20 Serum Capsules när jag läste om lanseringen. Allt såg väldigt bra ut på papperet, det här var nåt för Helena!

Men som jag nämnde inledningsvis så kom testandet av sig.

Och anledningen är så väldigt märklig för mig. Jag har inte kunnat luska ut vad det är som egentligen händer.

Först ska jag säga att jag gillar serumet! Min hy svarar bra på det så problemet ligger inte alls där.

Det som hände var att jag en morgon såg att jag hade en missfärgning i handflatan. Jag var brunfläckig som när man inte varit tillräckligt noga med att tvätta av sig brun-utan-sol. Först förstod jag inte alls att det hade med kapslarna att göra. Jag hade nämligen haft en liten missfärgning där några veckor tidigare just av en b.u.s. Så min tanke var att något hade återaktiverat den på nåt vis.

Tog upp detta i min hudvårdsgrupp på FB och fick då veta att någon hört att vitamin c kunde ge fläckar.

Det tog flera dagar att få bort missfärgningen. Först då vågade jag mig på att testa en ny kapsel, och tvättade mig förstås sjukt noga. Såg inga tecken på nya missfärgningar morgonen efter men inom någon vecka så var de på plats igen. Spanade noga och har inte sett minsta tecken på missfärgning i ansiktet, men i handflatan är illa nog. Ser allt annat än fräscht ut.

En annan lustig grej var att min hud i handen fick en speciell doft. Alltså det här låter helt märkligt, men det påminner om nygräddad sockerkaka haha!

Doften satt också i ordentlig, flera dagar, och hur många ggr hinner en inte tvätta sig liksom? Jag kunde fortfarande känna den efter att ha gonat runt med en hårtvätt med medicinskt schampo mot psoriasis. Galet. Tur det luktar gott iaf. Nu använder jag ett annat Vitamin C-serum och huden får precis samma doft av den så här är jag rätt säker på orsaken.

Exuviance själva säger att de inte har fått några liknande rapporter. De har däremot hört att det kan fläcka örngottet om serumet appliceras lite för tätt inpå att man kryper ner, och de hade någon tanke om att det skulle kunna bli en reaktion ihop med spf. Men jag har bara använt det till natten och hinner tvätta händerna ett par gånger innan det är dags för dagkrämen med spf i så jag tror inte att det är orsaken i mitt fall.

Har ni hört något liknande?

Hade det varit så att det blev en fläck som man tvättar bort bara så är det ju en sak, men när huden utvecklar en missfärgning a la brun-utan-sol så känner iaf jag att det är något som är knas här. Så nej, även om jag gillar effekten så vågar jag mig inte på att fortsätta mitt testande.

Jag är dock sjukt nyfiken på VAD det är som händer i min hud?

 

9 Kommentarer
 1. Anna
  Anna says:

  Åh jag gillar också Exuviance… Skämmer bort mitt ansikte och glömmer resten av huden Sugen på att testa både skrubb och lotion från märket- har du någon erfarenhet av dom?

  Svara
 2. Sandra
  Sandra says:

  Men så konstigt, aldrig hört talas om detta. Jag hoppas du finner ut av det eller får svar av någon annan som är mer insatt. Nyfiken på vad det är som händer/vad det är som orsakar detta!

  Svara
 3. Hanne
  Hanne says:

  Fungerar inte vitamin c allra bäst under dagen under SPF? att det ska fightas fria radikaler och so on? Mina hudvårds gurus på Youtube (bland annat gothamista) har jag för mig ska ha nämnt detta

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Ja, jag använder i regel vitamin c under spf men brukar lyda om annat rekommenderas :) Tycker också att det beror lite på formula, PTR har en tunn fin t ex som funkar väldigt bra under övriga krämer och makeup. Exuviance kapslar är rätt fylliga och andra kan ha en liten pulvrighet i sig som gör att det funkar bättre till natten. Det finns också de som upplever att vissa oxiderar i solen så de av den anledningen använder till natten.

 4. Lena
  Lena says:

  Flyttade nyligen ner Dermaceutics Tri-Vita C30 till dekolletaget då det krånglade med basen i ansiktet. Har fått massa gulbruna fläckar på BH och linnen. Har kanske oxiderat rejält. Till ansiktet kör jag numera ByWishtrends Pure Vitamin C21.5. Ett helt klart serum utan olja och silikon som jag förvarar i kylen. Bästa jag testat! /Lena, Ninnis Beautycorner på FB och Insta

  Svara
 5. Hanna
  Hanna says:

  Exakt samma sak hände mig med The Ordinary Vitamin C suspension 23% så jag löste det genom att smörja in med plasthandske i ansiktet och det funkar. Den är jättebra i ansiktet, blev bara missfärgningar på händerna. Bara så koatigt att den oxideras på händerna men inte i ansiktet.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.