ACO Renewing Face Oil

ACO Renewing Face Oil (199kr) kommer i en retrosnygg mörk glasflaska med pipett. Man fattar ju direkt att det handlar om stabil och väldokumenterad kvalitet!

Ja, ni hör ju att jag inte är svårköpt precis, en klassisk apoteksflaska och jag är nöjd. Nejmen skämt åsido, jag är en sucker för den här looken, det är jag.

ACO Renewing Face Oil är en ansiktsolja som ger näring och lyster, med antioxidanterna Q10 och Vitamin E som skyddar mot skadliga fria radikaler. Oljorna kommer från ängskrasse, raps och kokos.

Oljan kan användas både morgon och kväll. Värm ett par droppar i handflatorna och stryk över huden, eller blanda med din kräm.

I höstas använde jag denna främst till natten eftersom jag tycker att den tar lite tid på sig att sjunka in. Det är väl här jag ser den största skillnaden mot oljor från dyrare märken. ACOs känns absolut inte ”budget” utan står sig bra i konkurrensen. Men är man villig att betala så går det att få sig lite mer hudvårdande boost, finess och lyxkänsla.

Nu de senaste veckorna har jag dock uppskattat Renewing Face Oil även dagtid. Vi har haft ovanligt mycket vinterkyla och torr luft som bitit i kinderna. Då har oljan både skyddat fint och hållt min hy mjuk och så behaglig det går för årstiden.

Älskar den milda lite daggfräscha doften!

Vi får väldigt mycket för pengarna här, så prislappen kickar faktiskt upp en stadig 4 till högsta betyg.

LipGloss Bitch ger betyget: 5

*****

Läs mer! Kristin på Baaam är besatt och Jessica på Femina utsåg oljan till veckans skönhetskap redan i oktober.

2 Kommentarer
 1. Elinor
  Elinor says:

  Sugen på den här! Men jag kan inte så mycket om oljor; jag brukar lägga till mandelolja, efter serum och innan dagkräm/nattmask, på vintern. Vad är det för skillnad mellan att använda mandelolja och en sånhär olja som är en blandning av olika?

  Du är bäst!

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Jag tänker såhär, vi har ”rena” oljor som kan fungera bra på huden (t ex mandelolja) och så har vi de här oljeblandningarna som är optimerade specifikt för hudvård. Jag tror att det går precis lika bra att göra som du gör och kombinera en ren olja med serum, ev problem med en (1) olja uppstår nog främst när det är det enda man använder. Huden behöver mer och många oljor har för stora molekyler för att som ensam kämpe kunna penetrera och göra mer nytta än att mjuka upp på ytan.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.