Biologique Recherche Lotion P50

Biologique Recherche Lotion P50, ja alla som läser Caroline Hirons vet att detta är en av de kultigaste av kultiga hudvårdsprodukter. Jag kände till Lotion P50 lite vagt men hade ingen koll på märket eller bakgrunden innan CH dök upp på min radar för några år sen.

Det är ett franskt märke som varit svårt att få tag i här på hemmaplan, men sen nåt år eller två tillbaka säljs det hos Skincity.

Biologique Recherche Lotion P50 är en exfolierande och porrengörande syratoner som används i steget efter tvätt. Vätskan droppas på en bomullsrondell som sen pressas mot huden, tryck/flytta/tryck snarare än “svep” om ni förstår hur jag menar.

Lotion P50 kommer i flera varianter, det finns t ex en mildare för känslig hud som man kan börja med om man inte är syravan sen tidigare.

Biologique Recherche Lotion P50

Går man som jag direkt på de med mer drag i så är det klokt att vänja in huden. Detta är en toner som kan användas dagligen men man kan börja med ett par kvällar i veckan. Ett tips är också att fukta bomullsrondellen lite den första tiden, för att “spä ut” effekten.

Lotion P50 innehåller PHA, AHA, BHA och vinäger som exfolierar och återfuktar. Här finns också Niacinamid och extrakt från lök som reglerar talgproduktionen.

Doften av vinäger är slående, det bör man vara förberedd på.

Jag är nog lite svag för kultförklarad beauty överlag, har jag inte redan testat så vill jag i regel det så snart jag får höra om dess status. Lotion P50 är inte billig, 599kr för 150ml, men den är effektiv!

Nu tog det mig nog ett år att göra åt flaskan. Jag fick inte riktigt in tonern i min dagliga rutin, vilket gjort att jag upplevt den som lite för effektiv. Alltså som mer av en produkt för behandling en till två ggr i veckan kanske. Inget fel i detta iofs, men det har jag peelingar och masker till. Så nej, Lotion P50 kom inte riktigt in i gänget.

Ni vet hur det är, en tredjedel kvar av flaskan och man börjar känna att nu får den väl ta slut nångång här. Man använder lite oftare, lite pliktskyldigt sådär, för den är ju dyr. Och det var förstås då det hände.

Igår tog jag sista skvätten, och samtidigt som jag kände att Skönt, nu är den slut! så klack det till lite i mig, för nu är den ju slut… Och jag blir ju så mjuk, len och fin av det här…

Det sista jag gjorde innan jag gick och la mig igår var att kila in på Skincity och beställa en ny. Denna gång valde jag Lotion P50 Pigm 400 som innehåller samma goa syror men också jobbar på att förebygga pigmenteringar och jämna till hudtonen.

Har du testat något från Biologique Recherche? Kan du förstå hur SVÅRT det är för en smålänning att säga Biologique Recherche?

8 Kommentarer
 1. Saffron
  Saffron says:

  Jag använde denna och var naiv nog att inte läsa på ordentligt inna – det här med att fukta bomullen lite innan hade jag ingen aning om. Jag mer eller mindre öste på utan större försiktighet men det gick faktiskt hur bra som helst. Tycker den luktar som salladsdressing haha.

  Svara
 2. Kajalpennan
  Kajalpennan says:

  Förstår PRECIS hur du menar med smålänning och uttalet, jag gör mig tjänsten och försöker inte ens :)
  Funderar på var den här skulle passa in i min kvällsrutin. Skulle den kicka ut Pixi Glow Tonic mellan rengöring och ansiktsdusch? Och skulle Pixin kanske användas på samma sätt? Trycka-flytta-trycka istället för svep? Har du testat det?

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Haha! Älskar att slippa gå till Kicks och fråga efter denna . Ja, du ersätter isåfall Pixi-steget med denna. Pixi går bra att svepa, jag blaskar i regel bara på den med händerna. Skarpare grejer = tryck och flytta (kanske också mer fokus på specifika områden).

 3. Jessica
  Jessica says:

  Har testat både behandling och en hel del produkter men inte den här, har kört med den mildare. Fick superfina resultat av allt, så pass att det tog emot rejält när jag ändå var tvungen att börja testa annat. Masque Vivant är ju grym på flera sätt. Den ger så fin effekt. Men luktar så illa att jag nästan kräks.

  Svara
 4. Kashaya
  Kashaya says:

  Min hud tål inte alls den där. Testade ett par kvällar i veckan på fuktad bomullstuss och huden blev fin först men efter någon vecka fick jag stora röda, svullna och kliande utslag. Har aldrig reagerat på någon produkt tidigare. Lite sugen på att testa den mildare men tror inte jag vågar.. Tog ett bra tag innan jag blev av med utslagen.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Ouch! Undrar vad det kan ha varit som du reagerade på, låter ju lite mer som att det finns något i som du bör undvika helt tänker jag. Hua, inte kul när huden slår bakut <3

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.