Nej, jag jobbar inte heller gratis

Företag snor foton och texter från Molkan och använder i sin egna marknadsföring. De kommer inte på tanken att betala henne för tjänsten, de frågar faktiskt inte ens om lov först. Hon har tröttnat på skiten, vi måste sluta jobba gratis!

Spindelsven får förfrågningar om att spela in videos eller komma och mejka på events, betalningen är produkter eller “möjligheten att knyta nya kontakter”.

Senast igår fick jag ett mail från en svensk webshop som ville ha en länk. Ett gammalt inlägg om ett märke de tagit hem kommer högt upp hos Google. Det finns en bra upparbetad kraft i min site som man vill nyttja här, en länk vore citat “guld”. Visst svarar jag, vart skickar jag min faktura? Men det finns ingen budget.

En människa jag inte haft någon kontakt med tidigare förutsätter alltså att jag ska hjälpa dem tjäna pengar utan att vilja ha någon ersättning. Det är oförskämt.

Nej, jag jobbar inte gratis. Och jag kan inte ersättas med produkter/kontakter/events, det är svårt att betala skatt i schampo liksom.

Detta gäller dig också! Pusha för sånt du vill och jobba ideellt för den goda sakens (och magkänslans!) skull, men låt inte någon få dig att tro att ditt arbete och din plattform inte är värt något i reda pengar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.