Vad fungerar i värmen? Det är bara att gilla läget

Ingenting. Alltså, jag får den frågan hela tiden. Hur får man sminket att hålla i värmen? Vad ska jag använda för hudvård när allt bara rinner? Jag ville skriva ett inlägg om det, komma med riktigt bra tips. Men.

Det finns naturligtvis saker som gör att makeupen håller bättre ”i värme”, men inte i den här värmen.

Gilla läget och gå och bada. Strunta i smink eller använd sådant som inte får dig att se ut som en clown när det smälter. För smälta kommer det att göra.

Jag har dragit ner min hudvårdsrutin till ett minimum. Oftast blir det bara tvätt, c-vitamin och solskydd. Sen har jag ett gäng sheetmasks i kylen redo att slängas på när jag är sugen.

Häromveckan fick jag nog och drog fram min Triple Microdermabrasion från Exuviance. Det är en peeling som både luckrar upp de döda hudcellerna med fruktsyror och har finmalda skrubbkorn i sig som hjälper till att schyffla bort böset. Den står av naturliga skäl längst bak på hyllan under de soliga månaderna. Men som sagt, jag känner mig helt enkelt aldrig riktigt ren numera. Så jag plockade fram den och gav mig själv en rejäl omgång.

exuviance triple microdermabrasion

Fantastiskt content av detta slag hittas på mina Instagram stories, @lipgloss_bitch…

Vilken lycka! Så mjuk och len i fejset. Kände mig fräsch i flera dagar efter trots fortsatt svettvärme med mängder av spf. Nu använder jag faktiskt mildare syror lite oftare igen, trots solen. Pixi Glow Tonic och Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA. Men detta är förstås ingen allmän rekommendation, den förutsätter att du håller dig i skuggan och alltid använder solskydd. Att du känner din hy och har syror i din rutin i vanliga fall så det inte är något nytt tillskott.

På sminkfronten så använder jag Trinny Londons BFF Cream som solskydd när jag vill ha en lite utjämnande bas, den har färgade pigment i sig. Jag bronzar/contourar mig med Bobbi Browns foundtionstick i nyansen Almond och kör lite av Glossiers Cloud Paint på kindäpplet. I sommar har jag uppskattat L’Oréal Paradise Extatic Waterproof Mascara och på ögonlocken kör jag Trinny Londons krämiga finingar som jag har i min stack. De sitter inte som berget men har den fördelen att de kan rättas till med en fingertopp under dagen, när de falnar så händer inte annat än att de tappar i intensitet.

Sen har ni väl inte missat att jag släppte ett BitchBalm med solskydd i våras, SPF30. Precis lika sköna som originalen och har inte den där obehagliga bismaken av spf som annars ofta är ett stort minus med solskydd till läpparna. Mina doftar/smakar fräscht och lite lätt mintigt. Så det använder jag förstås hela tiden, inga solfläckar runt läpplinjen här i år inte. (REKLAM, det är rea på dem nu!)

Jag undviker primers eftersom de bara ger ett extra lager att svettas under. Borstar ett tunt lager puder över basen om jag ska använda någon torr produkt med pigment i, så färgen inte fastnar ojämnt. Jag pudrar inte under dagen för att hålla efter, dels pga onödigt arbete för minutrarna det håller sig och dels för att det i regel ser för skräpigt ut när det smälter. Krämiga produkter är grejen.

Jag har inte sminkat mig särskilt mycket i sommar, det är skönt men också tråkigt. Jag tillhör ju skaran som tycker det är kul snarare än ett nödvändigt ont. Kan inte säga att jag längtar till hösten, hela mitt jag är en sommarperson. Men jag längtar efter svalka. Och i viss mån mörker att dra mig undan i. Och så har jag ångest över skogsbränder och nödslakt och skit.

Jaha det var lite om  mig, hur har ni det då?

 

5 Kommentarer
 1. Ia
  Ia says:

  Varmt. Sketvarmt. Stugan ser ut som höst på nåt otroligt konstigt sätt. Både björkar och hassel börjar släppa löven. Men 32 grader så mm får inte riktigt ihop det. Var skönare ute på havet. Schemat säger att man ska jobba om en vecka.. ingen aning om hur det ska gå till. men men. Annats är det gött. Redigt gött. Älskar sommar och värme.

  Svara
 2. Tanja
  Tanja says:

  Smink har jag inte haft på hela semestern, nu börjar jag jobba igen imorgon och då åker det på igen. Har rätt taskig hy och vill dölja stora porer och acneärr.
  Vilken är din favoritmascara nu, behöver köpa nytt och vet att vi gillar lika? :)

  Svara
 3. LipGloss Bitch
  LipGloss Bitch says:

  Jag har gått tillbaka till en gammal favvo faktiskt, Estée Lauders Sumptous. Så när jag köper mascara själv och inte ska testa nytt för bloggens räkning så blir det den :)

  Svara
 4. Mia
  Mia says:

  Vattenfast mascara (YSL), en bra deo och tofs eftersom håret gör mig galen i den här värmen! Inget annat behövs. Idag hade vi runt 30 grader i Sthlm plus en horribel luftfuktighet! Kanske bra för huden men inte för humöret… Vill ha vanlig sommar nu, tack! :)

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.