By Wishtrend Pure Vitamin C 21.5 Advanced Serum

 

by wishtrend pure vitamin c 21.5 advanced serum

By Wishtrend Pure Vitamin C 21.5 Advanced Serum, 30ml/449kr

Vitamin C är en beprövad och väldokumenterad antioxidant som “alla” borde ha i sin hudvårdsrutin. Gärna under SPF för att boosta ditt skydd mot solen. Förutom att det skyddar mot fria radikaler som orsakas av UV-ljus och föroreningar så jobbar det utjämnande på hudtonen, minimerar och förebygger hyperpigmenteringar och ökar hudens fasthet.

Jag har testat ett antal genom åren och nu senast blev det efter tips i FB-gruppen Skinn – En plats för hudvårdsnördar, By Wishtrends Pure Vitamin C. Och den har varit bra på alla sätt och vis.

Om vi ska prata pengar så kan Vitamin C-serum kosta i princip vad som helst. Min upplevelse är att man tydligt märker av att de allra billigaste är just billiga, medan de dyra faktiskt inte slår de halvdyra på ett sätt som de väl borde. Serumet jag använde närmast före By Wishtrends passade mig personligen väldigt bra, men kostar dubbelt så mycket.

C 21.5 Advanced Serum innehåller en rejäl dos av vitamin C, 21.5%. Jag tror att produkten passar de flesta, men en ovan eller känsligare hy kan behöva vänjas in. Min hy är van och jag kan utan problem använda serumet varje morgon. Har jag någon plita eller irritation i huden så kan det pirra lite smått just där.

Innehållsförteckningen är en trevligt kort historia. Med det sagt så hör jag nödvändigtvis inte till team “ju kortare desto bättre”, men det underlättar ju när en ska läsa på. Basen består av havtornsvatten och man har tillsatt panthenol och allantoin som reparerar och lugnar.

 

Detta är ett serum som ska stå i kylskåpet och gärna i sin kartong för att skydda mot ljus. Vitamin C oxiderar och tappar i effekt, och det är denna naturliga process man vill göra vad man kan för att dra ner takten på.

En pipett är lagom för mitt ansikte, hals och dekolletage. Formulan är tunn som vatten och jag klappar in det i huden bara. Det sista drar jag över handryggarna och sen sköljer jag handflatorna för att undvika fläckar.

Bilden ovan är tagen 12 veckor efter att förpackningen öppnats, man kan se att serumet har börjat få en svagt gul ton. Min flaska räcker några dagar till och de här tre månaderna verkar ju ha matchat nedbrytningen av effekten väldigt bra.

Som ni kan se så har det också bildats lite skrufs i pipetten och kring flaskans mynning. Det är som att c-vitaminet kristalliserar sig. Det står på förpackningen att det kan hända och att det är ett naturligt fenomen, så jag var förberedd. Tycker det är som när sockret kan stelna till sig lite i saftflaskor och liknande.

Detta började visa sig för en dryg månad sedan och håller sig rätt bra på botten om man är lite försiktig med flaskan. Vid ett par tillfällen har lite grus kommit med ut ur pipetten och det känns kornigt mellan fingrarna och är lätt att pilla bort.

Min hud har alltid svarat bra på Vitamin C och eftersom jag haft steget i min hudvårdsrutin så länge så är det svårt att säga exakta effekten som just denna variant ger. Men By Wishtrend Pure Vitamin C 21.5 Advanced Serum gör skäl för pengarna, det är ett serum som är smidigt att använda (enbart skönt att ha det kylt ju!), absorberas snabbt av huden och stör sen inte efterkommande steg på minsta vis.

LipGloss Bitch ger betyget: 5

 

 

 

6 Kommentarer
 1. hanna
  hanna says:

  Är det bara jag som upplever att jag luktar så fruktansvärt mycket metall, typ järn, när jag använder c-vitamin?
  jag tror jämt att jag har fått näsblod!! haha!
  och jag använder inte ens någon jättestark…
  det är lite jobbigt även om jag gillar effekten!

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Alla varianter jag testat har haft en metallisk ton i sig, mer eller mindre. Men har aldrig upplevt att det är något som stannar på huden så jag blir lite nyfiken på vad det är du använder :)

 2. hanna
  hanna says:

  Just nu kör jag the ordinary!
  men jag har provat… the body shops serie, då upplevde jag mest med den gamla dom hade. typ ampullerna och det var någon liten flaska.
  sen har jag testat kicks varianter och lumenes.
  på den lite dyrare har jag inte testat så mycket…
  fick nåt test på filogoras kräm med c-vitamin någon gång, den tror jag faktiskt var bättre.
  det kanske faktiskt ligger i prisklassen märker jag nu!!

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Ja så kanske det är? Jag tänker att det är logiskt att det får tummas på något i de lägre prisklasserna, inte kvaliteten i sig alla gånger utan mer känsla/design/lullull överlag :)

 3. Jessica
  Jessica says:

  Kul att läsa om serum som är bra och inte kostar skjortan. Har du fler tips på c-vitamin i mellanklassen som du upplevt som bra?

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Klairs Freshly Juiced ligger i samma prisklass och är trevlig om man vill ha en lite mildare variant/lägre dos vitamin c.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.