ESSIE 2018 Fall Collection

ESSIE 2018 Fall Collection blev det första höstiga att dimpa ner som pressutskick här hemma. Veckan som gått var också min första tillbaka efter semestern så säsongen känns befäst får man väl säga. Har ni haft en skön sommar?

 

 

ESSIE har genom åren tampats lite med att ses som rätt basic. Åtminstone av lackintresserade. Jag vill förstås inte förringa vikten av schyssta klassiska nyanser, men vissa släpp har verkligen varit 6 nyanser av jaha. Periodvis har man dock på senare år fått till riktigt roliga och trendriktiga kollektioner. Och i höst tycker jag man lyckats extremt bra!

Ja, det här träffade åtminstone helt rätt hos mig. Inspirationen har man hittat i New York, staden som aldrig sover.

 

Hela kollektionen tilltalar verkligen mig på alla sätt, men ska jag utse några spontana favoriter så måste det få bli krämigt senapsgula Fall for NYC. Möjligen är den något rödvarm i tonen för att kallas “senap” egentligen, men blir det mer höstkantskänsla än såhär?

 

essie 2018 fall collection

 

Marinblått är ju aldrig fel, Booties on Broadway är mörk och jag anar en liten skitig ton som jag tycker känns extra rätt just nu. Precis som Fall for NYC är detta ett lack i krämfinish.

Övriga kollektionen består av Empire Shade of mine i silvermetallic, Say it ain’t Soho i kopparmetallic, mullbärstonade Stop, drop, shop och It takes a West Village i ljuslila/mauve.

 

 

5 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.