Svalkande favoriter i duschen

Den här sommaren är något utöver det vanliga förstås, men det är inte första gången som jag känner starkt behov av att inte “bara” kunna duscha svalt. Jag vill helst använda produkter som kyler sinnet och fräschar upp också.

Här kommer några av mina favoriter!

Rituals Hammam Foaming Shower Gel, 200ml/95kr

De här duschmousserna från Rituals är hur härliga som helst! En liten mängd sprayas ut i handflatan som sen växer till ett rikt, lyxigt, mjukt skum som glider extremt behagligt över huden. Serien Hammam doftar eukalyptus och rosmarin. Eukalyptus är känt för sin avsvällande effekt som friskar upp luftvägarna och rosmarinens aromatiska doft ger en lite rundare och djupare upplevelse än “halstablett”.

emma s fresh grapefruit body wash

Emma S. Body Wash Fresh Grapefruit, 350ml/119kr

Kommer i en rejält generös flaska och doftar sådär mjukfräscht av rosa grape och passionsfrukt. Sprudlande låter kanske lite larvigt, men det här är en duschgel för glada pigga dagar.

L’Occitane Verbena Shower Gel, 250ml/155kr

Jag är inte så romantiskt lagd men köper L’occitanes beskrivning rakt av när det kommer till Verbena-serien. Det är lätt att framkalla de där bilderna från marknader i Provence för mitt inre. Verbena doftar nyskördat, grönt och solvarm citrus.

Weleda Citrus Creamy Body Wash, 200ml/99kr

Citrus Cream Body Wash är av det mer krämiga slaget. En året-runt-duschis som funkar väldigt bra även på min torra vinterhud. Kanske inte är det allra mest svalkande jag kan tänka mig just nu, men något jag ändå absolut vill nämna i citrusfräscha sammanhang. Sett till doften så gör Weleda den bästa av de bästa, jag har älskat denna i många år.

Vad använder du helst i duschen när du vill fräscha upp sinnet och få en extra svalkande kick?

 

 

4 Kommentarer
 1. Anna
  Anna says:

  Så länge vattnet är svalt/kallt så kan jag ha nästan vad som helst som duschtvål, men om den doftar lätt och fräscht blir det mkt skönare direkt

  Svara
 2. Tanja
  Tanja says:

  Minns när jag började läsa din blogg 2005 och du skrev om Weledas citrusdoftande duschtvål, var tvungen att åka och köpa den direkt och älskar fortfarande doften. Tyckte då att den var dyr och jag använde den inte varje gång jag duschade. Nu köper jag nästan alltid Rituals shower gel i alla olika dofter, älskar dem.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.