Helena testar fransförlängning

Ja, jag har varit nyfiken på det här med ögonfransförlängning ett tag. När jag tillslut bestämde mig för att testa så föll valet på Hudoteket här i Jönköping. Jag gjorde ett set med singelfransar, och ville specifikt ha schysst effekt men fortfarande naturligt. Som att man har världens bästa mascara.

Och det var ganska exakt vad jag fick.

Gick upp varje morgon första veckan och: men hallå vad fräsch jag är!

Jag känner aldrig att jag måste sminka mig innan jag går till jobbet, eller gör nåt annat heller för den delen. Jag är mycket snyggare med smink än utan, men det går finfint att inte vara snyggare.

Däremot så är jag inte helt bekväm utan mascara, har jag bara lite på fransarna så är det som natt och dag – är hon död, nej hon lever, nån som känner igen sig?

Ni får hålla tillgodo med en halvdan selfie, det här är mina fransar någon vecka in. Det ser helt naturligt ut, som att jag böjt fransarna och målat på lite mascara bara.

Jag älskade min fransförlängning i början, hade bokat tid för påfyllning och kände att det här är något jag absolut kan tänka mig att fortsätta lägga pengar på.

Den första omgången gick på 1050kr. Jag rekommenderades att fylla på var tredje vecka och då kostar det ca 450kr.

Fransarna limmas på en och en på dina egna. Väljer man volymfransar istället så är det ett knippe om tre som limmas på. De faller sen av tillsammans med din frans när den släpper naturligt.

Man ska använda en oljefri rengöring och vara lite försiktig med handduken. Om man har lugg som man fönar så kan man behöva tänka på hur man riktar den varma luften.

Ingen mascara eller flytande eyeliner, i övrigt går det bra att sminka sig som vanligt. Formen kan man fixa till vid behov med en ren spolformad borste, jag har kört med en som satt i bakänden på en brynpenna.

Efter en tio dagar sisådär började jag  känna av en liten tyngd i franskanten. Ytterligare några dagar senare så kändes det lite ömt i en rot. Ingen smärta, irritation eller så, men efter två veckor så var fransarna i mitt medvetande hela tiden. Kom på mig själv med att vilja peta och rätta till.

Så jag har kommit fram till att det där inte var något för mig i längden. Jag är nog lite för känslig kring ögonen och så snart jag började känna av fransarna så blev det störande. Men jag kan nog tänka mig att göra ett set igen tillfälligt till semestern eller så t ex.

Jag har haft mina i mer än tre veckor nu. De är glesare förstås, men inte så det glipar och ser knasigt ut. Det är en absolut fördel med hyfsat naturliga singelfransar framför volymvipporna som en del skaffar sig. Man slipper hack i raden så att säga.

Har du testat fransförlängning?

 

8 Kommentarer
 1. Petra
  Petra says:

  Jag har inte provat fransförlängning men däremot Lash lift och det kan jag verkligen rekommendera. Jag har använt ett serum på ögonfransarna en tid, så de har ganska fin täthet och längd. Dock tycker jag att det är för jobbigt och kletigt att ha på mascara tidigt på morgonen, då jag ofta är lite svälld under och på ögonen. När man gör Lash lift så limmar de fransarna på en rulle som de lägger på ögonlocket. Sen har de på permanentvätska och fixeringsvätska. Till sist fick jag fin färg på fransarna och nu ser det (nästan) ut som att jag har mascara på mig varje dag. Det håller ca 4-8 veckor och kostade (där jag gjorde det) 795 kr. Jag tror helt klart att jag kommer att göra det igen för ögonen fick verkligen ett naturligt och fint lyft.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Jag har gjort lash lift 3, 4 gånger. Alltid nöjd med resultatet. Har så raka fransar så de behöver all hjälp de kan få med böjen :)

 2. Wysteriia
  Wysteriia says:

  Jag har inte testat eftersom jag är rädd att bli “hooked”, haha! Känns som en utgift jag inte kan unna mig just nu i långa loppet :) Kanske när jag jobbar mer :) Hade gärna provat nån gång när jag ska på sol & badsemester, när jag ändå inte sminkar mig men gärna hade sett lite pigg ut..haha :)

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Ja, det blir ju något av en investering om man fastnar förstås :) Kan nog passa bra att testa just till semestern eller om man ska iväg på nåt särskilt.

 3. Jessica
  Jessica says:

  Jag testade för länge sen och känner igen mig nästan på pricken i din upplevelse. Var riktigt nöjd första veckan men sen föll några av, andra började vända på sig och de började verkligen krångla. För mycket knas för att stå ut med plus att det ju är en rejäl kostnad. Så det blev inga fler lösfrallor för mig. Men gud så jag kan längta efter den där sköna känslan de första morgnarna!

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Ja, första veckan var ju verkligen wow-känsla! Nu är jag helt imponerad av folk med sådär riktigt vippiga fransar, om redan min lilla boost börjar bete sig efter ett par veckor, hur mycket sjå måste det inte då vara med rejäla volymisar?

 4. Veronika
  Veronika says:

  jag hade det ett tag för något år sedan. Det funkade bra tills jag fick blefarit som är en slags infektion vid ögonfransroten som förlängning kan bidra till. Följden blev att mina egna fransar lossnade, och de var tvungna att ta bort förlängningen, hade knappt några egna fransar kvar efter det och var röd och svullen kring ögonen. >Tog lång tid innan fransarna växte ut igen och inflammationen la sig. Såg inte klok ut så tyvärr är det inget för mig. Synd eftersom jag verkligen gillade effekten och hur de markerade mina ögon.
  Så till er som vet med er att ni har känsliga ögon, eller börjar känna minsta irritation, var försiktiga!

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Näe vad illa, låter allt annat än kul. Viktig poäng att vara uppmärksam på hur det känns och ser ut! Och att gå till utbildat folk på bra salonger, även om man kan ha ren och skär otur också förstås.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.