KICKS Beauty Perfecting Base

KICKS Beauty Perfecting Base skickades hem till mig tillsammans med en rad andra nyheter som lanseras i höst. Jag ska inte säga att jag hade skyhöga förväntningar när jag började testa, det finns absolut ett par bra prisvänliga foundations på marknaden – men kvaliteten i det högre prissegmentet brukar matcha mina önskemål bättre.

Kicks beauty perfecting base

KICKS Beauty Perfecting Base, 199kr.

Perfecting Base är en flytande foundation som kommer i 7 nyanser. Jag fick hem nr 2 och den är lite ljus för mig såhär efter sommaren. Men Kicks har släppt Colour adjusting foundation drops i både vitt och mörkbrunt så jag har kunnat djupa till nyansen med en droppe och fått min perfekta matchning.

Det här är en rätt krämig bas och täckningen blir något högre än medel. Jag applicerar helst med en fuktad svamp, men har också testat att lägga på med fingrarna bara och byggt upp den till full täckning. Känns inte minsta kakigt utan är väldigt behaglig på huden oavsett.

Jag kände direkt att det här var något för mig. Hade jag gjort ett “blindtest” så hade jag inte kunnat gissa att det rör sig om en så billig produkt. Formulan är fin och ger ett sammetslent resultat. Semi matt säger Kicks själva och jag uppskattar den här blurrade mjuka effekten jag får.

Hållbarheten är bra, jag känner inga behov av att bättra på med puder under dagen och ser aldrig några tecken på att basen separerar i t-zonen eller så. Ska jag vidare på något framåt kvällen mattar jag ev ner näsa och panna litegrann när jag ändå drar på lite nytt läppstift. Typ.

Jag tycker att KICKS gjort ett extremt bra jobb med Perfecting Base. Har svårt att se att man kan hitta något bättre i den här prisklassen. Det enda minus jag stött på är att pumpen är lite osmidig och trög, sen får man väl säga att nyansutbudet är snålt i den mörka skalan även med tanke på de justerande dropparna.

LipGloss Bitch ger betyget: 4

4 Kommentarer
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Hej! Det finns förstås produkter av sämre kvalisort, men jag skulle säga att det främst beror på att man bara valt fel utifrån ens hudtyp och önskemål. Hur man applicerar kan också spela roll. Jag är t ex van sen tidiga tonår (är 41 nu) att använda fuktad svamp, men har förstått att det inte är helt självklart för alla ”nuförtiden”. En torr beauty blender ihop med en foundation med hög täckning ger ett helt annat resultat än med en fuktad.

 1. Anneli
  Anneli says:

  Wow, detta låter som en foundation jag letat efter. Min stora farhåga är dock om den passar till torr hy? Tycker att det är skitsvårt att hitta en semimatt foundation med relativt hög täckning till torr hy utan att resultatet blir kakigt. Till och med tjejen som sminkade mig på MAC kunde inte hitta en foundation i deras utbud utan att resultatet blev lite kakigt.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Förstår dilemmat. Har själv blandhy, men är 41 och högre täckning kräver helt klart en bättre kvalitet hos produkten numera. Be om ett prov och känn på den, jag upplever den som krämig och behaglig men det är ju utifrån mina förutsättningar.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.