Hej 2019

Hej på er!

Jag har inte uppdaterat bloggen sen i oktober ser jag. Har inte tagit någon självvald bloggpaus utan livet gav mig en kan man säga. Ni som följer mig i andra sociala medier har väl en idé om läget kanske, men jag opererades i november och håller på och återhämtar mig. De hittade en cysta lite av en slump, den visade sig vara stor som en apelsin och satt så till att ena äggstocken behövde tas bort.

Jag driver eget bolag och för att kunna vara sjukskriven i två veckor i samband med operationen så blev det en hel del extra jobb som fick ta all tid i oktober. Tyvärr så var jag sen fortfarande väldigt nedsatt efter de där två veckorna, jag var trött och hade bra mycket mer ont än jag alls förstått att jag skulle ha. Jag har faktiskt varit helt omoget sur över detta, haft noll energi.

Har inte opererats tidigare och inte varit inlagd på sjukhus sen jag var barn så jag hade verkligen ingen aning om hur det skulle bli med eftervården och så heller. Jag åkte hem med ett gäng sprutor mot blodpropp och “ta bort förbanden om en vecka”. Gissa vem som visar sig vara överkänslig mot klistret i tejpen (hej tusen blåsor) och dessutom lyckas slita upp stygnen i ett av såren. Kan folk sånt här? Jag ringde i panik till vårdcentralen och ifrågasatte hur någon kan vara så dum att de ger MIG av alla människor förtroendet att byta ens ett plåster, nu kommer jag att DÖ ju!

Nu är det sju veckor sen operationen, jag sover lite bättre igen och får bara ont om jag lyfter grejer, nyser (fy fasen om jag glömmer att hålla mot) eller anstränger mig lite mer fysiskt, men orken som finns får nog läggas primärt på jobbet ett par veckor till.

Jag har fått besked om att cystan var helt godartad, jag är oändligt tacksam för detta och inser förstås att det är ett privilegium att kunna vara grinig över något som inte behöver annat än tid för att avta och läka.

Jag hoppas att ni har haft en fin jul och så, känner ni er pepp på det nya året?

 

20 Kommentarer
 1. Ellie
  Ellie says:

  Kram på dig Helena! Så glad att det var godartat, önskar dig snar bättring! Och även om det är ett privilegium måste man såklart få vara trött på att inte må som man vill. Krya på dig!

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Tack Ellie! Ja, så är det ju, det finns alltid scenarion som är värre, men man är där man är i livet och ibland är det riktigt jobbigt.

 2. D
  D says:

  Har saknar dina inlägg men då förstår jag nu varför du inte bloggat Tur säger jag bara att den var godartad Detta året händer mkt skoj så jag är verkligt pepp på 2019! Både planerade o oplanerade grejer… If it makes sense ❤️ Stor kram!

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Fint att vara saknad <3 Vad roligt, hoppas 2019 blir riktigt härligt på alla sätt och vis! Kram på dig :)

 3. Nina
  Nina says:

  Du är saknad förstås men hälsan går först. Skönt att det var godartat, trist med ont och allt bök runtikring. Jag hoppas på snar bättring och ser fram mot nya smarta bloggposter när du har ork och lust.

  Svara
 4. Lotta L
  Lotta L says:

  Välkommen tillbaka och krya på dig! Har också saknat dig och varit lite orolig. Skönt att det var godartat! Ta hand om dig nu och blogga när du känner att du orkar!

  Svara
 5. Sara
  Sara says:

  Det låter inte skoj, men så otroligt skönt att cystan var godartad. Jag hoppas att du fortsätter må bättre och att energin snart kommer tillbaka. Och härligt att du är tillbaka ❤

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.