Medik8 C-Tetra Cream

medik8 c-tetra cream
Den tog slut, Medik8 C-Tetra Cream

Jag har haft mycket Medik8 i min hudvårdsrutin de senaste månaderna. Det beror dels på att de släppt lite nytt som jag har arbetsprover av hemma, men främst på att jag nappade på ett kampanjerbjudande som jag minns som galet prisvärt lite innan jul.

Jag skulle egentligen bara ha ny dag- och nattkräm, men för en liten slant till så fick jag rengöring, ögonkräm och lyxprov på ett serum också. Det där extra tänkte jag att jag skulle ge syrran i julklapp, men hoppsan det glömde jag bort så jag har typ fått en ny favvorengöring “på köpet”. Mer om den vid ett senare tillfälle, nu är det fokus på dagkrämen – Medik8 C-Tetra Cream.

C-Tetra Cream är en 100% högstabil c-vitaminkräm som skyddar huden mot fria radikaler samtidigt som en sund kollagen- och elastinproduktion bibehålls. Den bidrar till att förbättra en ojämn hudton, återställa hudens lyster och skydda mot de synliga tecknen på att den åldras i förtid. Innehåller naturlig citrusextrakt för energi och hyaluronsyra som ger fukt och stärker hudens barriär. Passar normal/torr/bland/mogen hy och hy med pigmenteringar.

Tittar man på beskrivningarna av krämen på diverse siter som säljer den så kan man få intrycket att detta är något för “alla”. Det tycker jag är lite synd, en torr hy kommer nämligen inte alls tycka att den räcker till. Och någon med en fetare hy kanske får bilden av att detta är något alldeles för rikt. Jag skulle kortfattat beskriva C-Tetra Cream som en lätt dagkräm, som jobbar mot ålderstecken och innehåller mycket fukt.

medik8 c-tetra cream

Lätt formula som absorberas snabbt

Krämen är lätt och lite vispat geléig. Känns nästan som att den smälter ner till ren fukt direkt i kontakt med huden. Formulan absorberas snabbt och jag märker tydligt av att det finns hyaluronsyra här, hyn ser sådär friskt nyplumpad ut.

Men i vintras behövde min blandhy mer, det är egentligen först nu på sluttampen som jag verkligen fastnat hårt för Medik8 C-Tetra Cream. C-vitamin är en finfin anti-ageing ingrediens som “alla” borde ha i sin hudvård och de flesta gillar väl det där omedelbara resultatet som en kräm med bra med fukt ger. Denna passar normal till fet hy allra bäst, kombinera gärna med lämpligt serum utifrån behov.

Nu när jag har gjort åt min första burk här så känner jag att det egentligen är just precis nu som jag skulle ha börjat använda den. För mig är detta en typisk vår/sommar-dagkräm. Något uppfriskande och lätt som kommer kännas fräscht och funka utmärkt under solskyddet.

Medik8 säljs på hudvårdssalonger runtom i landet, bor ni i Jönköping så titta in på Salongen på Smedjegatan t ex. De finns också hos de större nätbutikerna förstås. C-Tetra Cream kostar ca 545kr/50ml.

LipGloss Bitch ger betyget: 4

Vad har ni för erfarenheter av märket, har ni några favoriter?

2 Kommentarer
 1. Maria
  Maria says:

  Hej!
  Inte testat märket ännu men intressant att läsa din recension. Saknar dina inlägg om allt från mascara till allt möjligt inom hudvård, också med en hel del budgettips. Det ingår i min dagliga rutin att kolla vad du skrivit om och märker att du inte skriver ofta.

  Hoppas du kommer tillbaka med nya inlägg snart! De är uppskattade!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.