NYX Highlight & Contour Pro Palette

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Highlight & Contour Pro Palette


Sist jag var i Göteborg så passade jag på att ta en sväng på stor-Åhléns och leta contouringprodukter. Jag var ute efter den optimala nyansen. Jag är nog hyfsat neutral i tonen och passar både i kalla och varma nyanser, men kläder, hårfärg, en gnutta solbränna osv kan dra mig åt det ena eller andra hållet också. Så en färg som känns helrätt på kinderna ena dagen kan se lite smutsig eller fejkbrun ut nästa. Någon som känner igen sig i detta?

Göteborg har förstås större utbud än Jönköping både vad gäller märken och nyanser, så kanske kunde jag springa på den där färgen som a l l t i d funkar? Nej, det gjorde jag såklart inte. Men jag hittade en fiffig palett!

NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette kostar 255kr hos t ex Eleven och innehåller åtta nyanser.

Highlighter:

 • Pearly pale white
 • Matte nude
 • Matte soft yellow
 • Pearly soft peach

Contouring:

 • Matte soft brown
 • Matte neutral brown
 • Matte taupe
 • Matte deep brown

En hel palett kan kanske kännas lyxigt, jag ska ärligt erkänna att jag efter att ha provat mig fram lite främst använder tre av de åtta. Men 3 nyanser som jag använder i princip varje gång jag sminkar mig, det är värt 255kr hur man än vänder på det.

Det går att köpa refill av nyanserna en och en dessutom så NYX har tänkt till här.

Trots fyra olika matchar ingen mig perfekt utan jag blandar. En dutt soft brown och två duttar taupe är receptet när jag har svalare färger i övrigt och tvärtom när jag vill ha ett snäpp varmare ton. Och eftersom jag inte vill att det ska bli för mörkt nu när jag behöver blanda så blir det en dutt eller två i matte nude också. Ni fattar precis eller hur :)

Allt går naturligtvis att använda som ögonskuggor och säkert till brynen med för den delen. Så summa summarum, LipGloss Bitch approves och rekommenderar.

Nån som testat?


4 Kommentarer
 1. Amelie
  Amelie says:

  Jag har blivit så sjukt anti paletter (främst av allt ögonskuggsditon!) då jag tycker de bara är ett sätt att få folk att konsumera mera. Denna palett är i och för sig ganska bra då man kan sätta i refills men jag tänker sorgset på alla tonårstjejer som sitter hemma med 15 paletter där de använder max 30% av skuggorna i de flesta.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Jag ser nog paletter främst som något som kan få en att våga testa lite nytt och vara kreativ, om vi pratar ögonskuggor t ex. Men då har jag ju inte heller ingången att smink ska hållas till ett minimum av vad man “behöver”. Produktsläpp i rasande fart kan jag också bli trött på, särskilt när det är mest samma samma som kommer. Och just nu är det väl paletter som är det mest trendiga skulle jag säga. A l l a vill försöka sig på en Naked-succé typ?

 2. Anna
  Anna says:

  NYX PROFESSIONAL MAKEUP Highlight & Contour Pro Palette är jättelätt att applicera och håller jättebra. Men jag får en känsla av att den i framtagandet inte riktades till oss blekisar. På sommaren ser det jättefint ut på mig, men på vintern ser det lite väl mörkt ut.

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Jag blandar friskt och ljusar upp med highlightern så jag tycker det går fint. Får justera lite efter årstid, väder och hur jag mejkar mig i övrigt så det är ju smidigt med en palett då :)

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.