The Ordinary Squalane Cleanser

the ordinary Squalane Cleanser
The Ordinary Squalane Cleanser, ca 75kr

The Ordinary har helt nyligen släppt en ansiktsrengöring, lämplig som steg ett om man har smink att tvätta av. Det finns väl knappast något mer plånboksvänligt märke därute så vi pratar förstås “billigt” här. Beställer man direkt från hemsidan så ligger en tub på EUR 7.2, ca 75kr. Men det är värt att notera att man bara får 50ml, det är inte så jättemycket när man pratar cleansers.

Squalane är huvudingrediensen, själva basen och står före vatten i listan. Det är en av de saker jag uppskattar med The Ordinary, man trycker inte på nåt som produkten innehåller minimalt av utan är tydliga med vad och varför de innehåller det de gör. Squalane är något vi har naturligt i huden, det är mjukgörande och hjälper till att hålla fukten.

Formulan är som ett krämigt balsam. Du värmer en klick mellan händerna tills den smält ner till något mer oljelikt. Sen masserar du in ansiktet tills makeupen lösts upp. Först då tillsätter du vatten. Börja med litegrann bara och svep runt tills det feta blivit mer som en mjölk, sen sköljer du av allt och följer upp med ytterligare en omgång (eller annan cleanser som du gillar) för att rengöra själva huden.

Jag har några små invändningar, vi börjar väl med dem. Det är lite snålt med produkt i tuben, jag tycker absolut de ska släppa en på 100ml också. Doften är lite funky, på det där sättet som parfymfri hudvård ibland kan te sig. Inte illa, men inte heller mys så att säga.

Med detta sagt så är The Ordinary Squalane Cleanser ändå ett riktigt bra första steg i min rengöringsrutin om kvällarna. Den löser lätt upp makeupen och jag har nog inte testat någon cleansingbalm tidigare som så smidigt mjölkar till sig och sköljs av, jag blev helt förvånad faktiskt.

Plus också för tub, det vill jag se fler balms släppta i!

LipGloss Bitch ger betyget: 4


5 Kommentarer
 1. Denise Taylor
  Denise Taylor says:

  Åh måste testa! Har blivit förälskad i deras produkter trots att jag bara äger tre men har kommit fram till att dom är rätt dryga så med lite kommer man långt.Hoppas det är samma med denna :D

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Kul! Inte jättedryg får jag väl säga, men med det priset kan ju många ha råd att testa iaf :)

 2. Hanne
  Hanne says:

  Jag gillade verkligen rengöringen! Håller definitivt med om att tuben är liten, och min kändes dessutom inte helt välfylld om jag ska vara ärlig. Någon lukt har jag faktiskt inte märkt av ☺️

  Svara
  • LipGloss Bitch
   LipGloss Bitch says:

   Nä det kanske egentligen mest är jag som ska sitta här och rapportera som är så himla närgången med näsan :D Nu vill vi ha en tub på minst 100ml bara så är allt bra sen!

 3. Amelie
  Amelie says:

  Bra med resestorlekar dock. :) mvh en som klämt ner en del Clinique take the day off cleansing balm i en tom lush-testburk inför resan, haha.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.