Double cleansing, hur blir man helt ren?

dubbel rengöring

Jag fick en fråga från Tanja i mitt förra inlägg om Medik8 Gentle Cleanser.

Är dålig på hur man rengör ansiktet bäst, har foundation varje dag. Tar du micellärt vatten först och sedan den här? Kan du skriva om rutinerna hur man får bort allt smink och blir helt ren?

Jag nämnde i inlägget att jag är ett fan av dubbelrengöring, det innebär kort och gott att man först tvättar bort sitt smink och sen rengör huden. “Double cleansing” som begrepp kom i ropet för några år sen när det mer allmänt började pratas om hudvård som en rutin i x-antal steg. Men det är inget nytt i sig, de flesta har nog använt någon form av specifik remover till mascaran t ex.

En rengöringsprodukt kan mycket väl funka om man gillar att ha en slimmad badrumshylla med få och multifunktionella produkter. Då tvättar man sig två gånger med den helt enkelt.

Sminkar man sig mer, använder ett rejält solskydd eller vistas i miljöer som förorenar huden så är det smart att använda en balm eller rengöringsolja för att smidigt lösa upp och få bort allt i första steget. Sen följer man upp med en rengöring som bäst passar ens hy och önskemål. Jag gillar löddrande produkter, medan en riktig torr hy kanske tycker att det kan vara gott att köra ett varv till med oljan istället.

Ett micellärt vatten lyfter upp smuts och makeup från huden, för mig är det ett bra första steg när jag sminkat mig lite lättare och inte har foundation t ex. Utgå från vad det är du ska tvätta bort, rengöringen i första steget ska klara av det utan att du sliter och gnor en massa på huden.

Här kommer tips på några personliga favoriter som lämpar sig bra som första steget i en rengöringsrutin:

 • The Ordinary Squalane Cleanser
 • L’occitane Immortelle Divine Cleansing Balm
 • Bioderma Sensibio H2O Micelle Solution
 • Jurlique Purely Age-Defying Nourishing Cleansing Oil
4 Kommentarer
 1. Tanja
  Tanja says:

  Tack snälla för snabbt svar, var inne på din insta och såg det! Nu får man ändra sina rutiner och känna sig renare. Ha en skön helg!

  Svara
 2. Maria
  Maria says:

  Jag tycker att Garnier Micellar water pil fungerar bra som ett första steg. Biodermas micellära funkar också men jsg föredrar av någon anledning Garniers. Grundar sig nog i att jag är besviken över att inte hitta Bioderma Sensibio H2O AR Anti Redness micellar i Sverige. Den är fantastisk för min Rosacea och kommer hamstra den när jag reser utomlands. :)

  Svara
 3. Tanja
  Tanja says:

  Hej igen! Tack för snabb respons, får nog införskaffa mig nya rengöringsprodukter, har alltid bara använt en variant av rengöring och känner mig inte riktigt ren. Ha en skön helg! :)

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.