Exuviance Detox Mud Treatment

Exuviance detox mud
Exuviance Detox Mud Treatment, 499kr

På sommaren blir min hy oftast lite fetare och jag får fler trista plitor och pormaskar än annars. En obalans som kommer sig av värme, svett, bra med solskydd och inte minst att jag drar ner på den mer aktiva hudvården.

Jag slog till på Exuviance Detox Mud Treatment för lite sen, en produkt som släpptes i höstas om jag inte minns fel. Detox är ett modeord man slänger sig med, här handlar det om att masken innehåller aktivt kol som ska fungera lite som en magnet och dra åt sig smuts och orenheter som täpper till porerna. Här finns också NeoGlukosamin som är milt exfolierande och kaolin som absorberar den överflödiga oljan i huden.

exuviance detox mud treatment

Är det främst det feta i hyn som man vill rensa upp så kan det ofta duga med vilken lermask som helst. Jag kör själv en variant från tokbudgetmärket Cien (Lidl) för att hålla mindre partier som näsan i schack.

Men vill man ha hudvård som ger lite mer så tycker jag Exuviance Detox Mud Treatment är ett bra alternativ. Här finns så mycket mer finess i formulan jämfört med en gammal klassisk lermask. Den här är för det första väldigt behaglig att applicera, krämig och nästan silkeslen faktiskt. Masken torkar ner under verkningstiden men stramar inte så mycket och är förhållandevis lätt att tvätta av. Det räcker fint med fingrarna, man behöver ingen tvättduk av något slag för att få loss. (Vilket är bra eftersom den innehåller kol som kan fläcka).

Resultatet är en mjuk och len hy som känns ordentligt rengjord och klar utan att bli sådär totalstrippad på fukt. De säger att produkten passar “alla hudtyper”, och det är nog ganska sant. De allra mest känsliga och/eller väldigt torra kanske inte ger sig på en mask med lera i ändå.

Appliceras smidigt med fingrarna, låt verka i 15 minuter och skölj av. Kan användas 2-3 ggr i veckan. Jag har använt den nu när det har varit som varmast och har inte märkt av att jag skulle bli mer känslig i solen eller så, det här är en effektiv men snäll mask.

4 Kommentarer
 1. Sandra W
  Sandra W says:

  Hej Helena!

  Har läst din blogg länge och har själv börjat använda Exuviance-produkter. Är så nöjd över resultatet, men är tyvärr inte så konsekvent med att ordna med hudvård varje kväll. Märker att produkter med syra fungerar superbra med min hud och undrar om du skulle kunna kanske skriva ett inlägg om de olika syrorna och vad de gör?
  Det är ju verkligen en jungel där ute!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.